ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ, ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ LC WAIKIKI: ΞΑΝΘΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΛΑΡΙΣΑ ΚΟΡΙΝΘΟ-ΠΑΤΡΑ. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΑΘΗΝΑ…

by on 16 July 2020

Η τουρκική αλυσίδα, που διαθέτει 920 καταστήματα σε 45 χώρες, άνοιξε τις πύλες του πρώτου της καταστήματος από την Ξάνθη, όπου άνοιξε το πρώτο της κατάστημα το 2018, στο εμπορικό κέντρο, Flamingo. Δεύτερος σταθμός η Θεσσαλονίκη στο εμπορικό κέντρο Μακεδονία. Ακολούθησε η Λάρισα στο εμπορικό κέντρο Fashion City, στη Κόρινθο στο Mare West και στη Πάτρα στο Mall. Ετοιμάζεται η Αθήνα σε μεγάλο εμπορικό κέντρο…

Η Waikiki θεωρείται η πιο επιτυχημένη μάρκα ρούχων της Τουρκίας και η επιτυχία της εστιάζεται στο γεγονός ότι απευθύνεται τόσο στους συντηρητικούς μουσουλμάνους, όσο και στους φιλελεύθερους αγοραστές, ενδεικτικό αυτού, άλλωστε, είναι και η μεγάλη της, ταχεία, επέκταση της σε άλλες χώρες. Μότο της εταιρείας είναι «Ο καθένας αξίζει να ντύνεται καλά». Το 2017 ενέταξε στην γκάμα των προϊόντων της και είδη σπιτιού.

Η εταιρεία ιδρύθηκε στη Γαλλία το 1988, πήρε το όνομα της από δημοφιλή παραλία στη Χαβάη και απογειώθηκε όταν το 1997 αγοράστηκε από Τούρκους επιχειρηματίες. Πλέον λειτουργεί υπό την ομπρέλα της LC Waikiki Mağazacılık Hizmetleri Ticaret A.Ş και με γοργούς ρυθμούς «συνθλίβει» τους τοπικούς και ξένους ανταγωνιστές στην αγορά της Τουρκίας ενώ απασχολεί 42.000 εργαζόμενους.

Διαθέτει σχεδόν τέσσερις φορές το μερίδιο του πλησιέστερου ανταγωνιστή της. Το 80% των καταναλωτών της χώρας έχουν επισκεφθεί τα καταστήματά της, ένα ποσοστό που προσεγγίζει εκείνο των καταστημάτων της Wal-Mart στις ΗΠΑ. Μετά την επιτυχία της στην Τουρκία, η Waikiki το 2009 άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στη Ρουμανία. Σήμερα διαθέτει καταστήματα μεταξύ άλλων σε Ρωσία, Πολωνία, Βουλγαρία, Λευκορωσία,Σερβία, Ουκρανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδικη Αραβια, Μαλαισία, Αίγυπτο, Μαρόκο, Ιράν,  Ιράκ, Ινδονησία κ.α.

Στόχος της διοίκησης της LC Waikiki είναι το 2023 να συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών πιο επιτυχημένων brands έτοιμων ενδυμάτων στην Ευρώπη.