Τουρκική εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης γίνεται επίσημος προμηθευτής της NASA

by on 20 October 2021
The logo of Invamed-RD Global is seen at its headquarters in capital Ankara, Turkey, Oct. 17, 2021 (IHA Photo)

Η τουρκική πολυεθνική εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης Invamed-RD Global έγινε επίσημος προμηθευτής της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυτικής και Διαστήματος των Ηνωμένων Πολιτειών (NASA),

“Η INVAMED-RD Global, η οποία καθίσταται παγκόσμιος ηγέτης στις επιστήμες και τις τεχνολογίες υγείας με το παγκόσμιο ηγετικό της όραμα καθώς και καινοτόμες προσεγγίσεις υψηλής τεχνολογίας, θα προμηθεύσει τη NASA με προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης”, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της

Ο Raşit Dinç, πρόεδρος της εταιρείας, δήλωσε: “Εξάγουμε τη γνώση και την εμπειρία της τεχνολογίας και της τουρκικής μηχανικής στον κόσμο με την έρευνά μας για τα προϊόντα που κατασκευάζουμε και νέες θεραπείες που θα διαμορφώσουν το μέλλον.”

Η Invamed-RD Global έγινε πρόσφατα πρωτοσέλιδο με την εφεύρεση μιας νέας θεραπείας για μια επώδυνη ασθένεια των αιμοφόρων αγγείων. Η εταιρεία έχει αναπτύξει εξωαγγειακή αναδιαμόρφωση, ένα νέο σύστημα για τη θεραπεία της βαθιάς φλεβικής ανεπάρκειας, μια χρόνια ιατρική κατάσταση που πλήττει τα αιμοφόρα αγγεία των κάτω άκρων ενός ατόμου.

Η βαθιά φλεβική ανεπάρκεια αντιμετωπίζεται ευρέως μέσω ανοικτής χειρουργικής επέμβασης. Είναι γνωστό ότι η ασθένεια προκαλεί πόνο, θρόμβωση και λοίμωξη στους ασθενείς, μεταξύ άλλων θεμάτων αποτελεσματικότητας και διαφόρων σοβαρών επιπλοκών, και μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε απώλεια άκρου.

Η εξωαγγειακή αναδιαμόρφωση, που αναπτύχθηκε από τους ειδικούς ερευνητές και επιστήμονες στο Invamed-RD Global, περιλαμβάνει την αναδιαμόρφωση της δομής των αιμοφόρων αγγείων μέσω μιας ειδικής μεθόδου χαρτογράφησης που επιτρέπει στα αγγεία να λειτουργούν ξανά σωστά. Το σύστημα επιτρέπει τη θεραπεία έξω από τη φλέβα, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο θρόμβωσης, που φαίνεται στις μεθόδους που περιλαμβάνουν μηχανικά εμφυτεύματα στο εσωτερικό του αγγείου και επιτρέποντας στους ασθενείς να επιστρέψουν στον κανονικό τρόπο ζωής.

“Η βαθιά φλεβική ανεπάρκεια είναι μια ασθένεια που μελετάται σοβαρά σε όλο τον κόσμο και έχουμε αναπτύξει μια νέα μέθοδο για τη θεραπεία της φλεβικής ανεπάρκειας με εξωαγγειακό stenting χωρίς να καταστραφεί η φλέβα. Έχουμε δείξει ότι αυτό μπορεί να είναι αποτελεσματικό σε πρώιμες εφαρμογές. Συνεχίζουμε για περαιτέρω μελέτη αυτής της μεθόδου », δήλωσε ο δρ Turhan Yavuz, καρδιοχειρουργός στο Πανεπιστήμιο Süleyman Demirel στη νοτιοδυτική Τουρκία Isparta.

Μαζί με την ομάδα ειδικών γιατρών του, ο Yavuz χρησιμοποίησε με επιτυχία το εξωαγγειακό σύστημα αναδιαμόρφωσης για τη θεραπεία της βαθιάς φλεβικής ανεπάρκειας σε δύο ασθενείς.