ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

by on 23 October 2013

Tου “Αλιέως”

Επιστολές σε 20.000 πολίτες, που διαθέτουν δάνειο και κατάθεση σε διαφορετικές τράπεζες που συγχωνεύθηκαν.

Το διάβασα χθες σε οικονομικό site (*) και μου φάνηκε ενδιαφέρον, για πάμε παρακάτω σκέφτηκα καθώς γινόταν λόγος για ΄΄  ένα σημείωμα το οποίο θα απευθύνεται σε δανειολήπτες οι οποίοι έχουν λάβει στεγαστικό δάνειο αλλά δεν αποπληρώνουν τις δόσεις τους ευελπιστώντας σε κούρεμα του, αναμένεται να λάβουν τις επόμενες εβδομάδες πάνω από 20.000 πελάτες τραπεζών. Οι τράπεζες κατόπιν απαίτησης της τρόικας και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας  διαπίστωσαν ότι οι πελάτες αυτοί ενώ έχουν υψηλές καταθέσεις εν τούτοις αποφεύγουν να αποπληρώσουν τις μηνιαίες τους δόσεις. Σχεδόν όλοι προέρχονται από τράπεζες οι οποίες συγχωνεύθηκαν με άλλες στο πλαίσιο συγκέντρωσης του τραπεζικού συστήματος τους τελευταίους μήνες. Για παράδειγμα, ένας δανειολήπτης έχει καταθέσεις 50.000 ευρώ σε μια τράπεζα και σε μια άλλη ένα στεγαστικό δάνειο του οποίου έχει αμελήσει να πληρώσει τις δόσεις του. ΄΄

Διάβασα λοιπόν για την απαίτηση της τρόικας και του ΤΧΣ και λέω έτσι θα είναι για να το γράφει έτσι ο έγκυρος συνάδελφος. Επικοινωνώ με την πηγή μου σε έναν από τους δανειστές, τον ρωτάω για να εισπράξω την…εκκωφαντική απορία του. Επικοινωνώ και με το ΤΧΣ, εξυπηρετικότατη η αρμόδια κυρία, η ίδια όμως…εκκωφαντική απορία.

Ουδέν γνωρίζουμε από τον ένα εκ των τριών δανειστών. Πρώτη φορά ακούμε για κάτι τέτοιο, μου λένε από το ΤΧΣ.

Ρωτάω και σε μια (από τις τέσσερις συστημικές) τράπεζες και πάλι τζίφος! Τι στο καλό μου λένε και οι τρεις ψέμματα, ο έγκυρος συνάδελφος έχει απ΄ευθείας ενημέρωση από τον herr Wolfgang (οπότε υποκλίνομαι) ή συμβαίνει κάτι άλλο, βρε παιδί μου!

 

(*) από την χθεσινή θεματογραφία του newmoney.