Τι σημαίνει το πρώτο χρηματιστήριο συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin για τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων

by on 31 October 2021
The value of Bitcoin (BTC) has exceeded the threshold of 66,895 dollars for the first time in his history.

Η εβδομάδα που μας πέρασέ ήταν ορόσημο για τα κρυπτονομίσματα, καθώς οι επενδυτές άρχισαν να διαπραγματεύονται το πρώτο αμερικανικό αμοιβαίο κεφάλαιο με διαπραγμάτευση συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin

Αυτά τα κεφάλαια επενδύουν σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin ή σε συμφωνίες για αγορά ή πώληση του περιουσιακού στοιχείου αργότερα για μια συμφωνημένη τιμή, αντί για απευθείας bitcoin.

Τα νέα προϊόντα επιτρέπουν τις συναλλαγές μέσω τακτικών επενδυτικών λογαριασμών, παρακάμπτοντας την ταλαιπωρία και τις ανησυχίες για την ασφάλεια των ανταλλαγών κρυπτονομισμάτων.

Ενώ οι νέες προσφορές υπολείπονται αυτού που τελικά θέλει ο κλάδος – τα ETF που επενδύουν στο ίδιο το νόμισμα – δεν επιβράδυνε τον ενθουσιασμό για την πρώτη κυκλοφορία.

Το ETF της ProShares Bitcoin Strategy είδε μία από τις μεγαλύτερες πρώτες ημέρες που έχουν καταγραφεί για τα ETF, με 550 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές που διψούν για κρυπτογράφηση. Συνολικά, περισσότερα από 1,01 δισεκατομμύρια δολάρια μετοχών άλλαξαν χέρια, σύμφωνα με τη Morningstar.

Επιπλέον, η τιμή του bitcoin εκτινάχθηκε περισσότερο από 4% την Τρίτη στα 64.206,51 δολάρια, σύμφωνα με το Coin Metrics, και εκτινάχθηκε στο ιστορικό υψηλό των 66.900 δολαρίων την Τετάρτη, ξεπερνώντας το προηγούμενο ενδοημερήσιο ρεκόρ των 64.899 δολαρίων από τα μέσα Απριλίου.

Τα δέκα κορυφαία ETF ανά όγκο ημέρας κυκλοφορίας

Το ταμείο προθεσμιακών συμβάσεων Bitcoin BITO ήταν ένα από τα ETF με τις περισσότερες συναλλαγές που έχουν καταγραφεί στο ντεμπούτο του στις 19 Οκτωβρίου 2021

ETFTickerLaunch dateTrading volume
BlackRock US Carbon Transition RdnssLCTUApr ’21$1.2B
ProShares Bitcoin StrategyBITOOct ’21$1B
Xtrackers MSCI USA ESG Leaders EqUSSGMar ’19$844M
Invesco S&P 500 QVM Multi-factorQVMLJun ’21$751M
BlackRock World ex US Cbn Tnstn RdnsLCTDApr ’21$609M
Cabana Target Drawdown 10TDSCSep ’20$503M
VanEck Social SentimentBUZZMar ’21$428M
SPDR® Russell 1000® Yield FocusONEYDec ’15$339M
SPDR® Russell 1000 Low Vol FocONEVDec ’15$339M
SPDR® Russell 1000 Momentum FocusONEODec ’15$339M

«Η αρχική πρόθεση [του bitcoin], και σίγουρα ακόμα η πρόθεση πολλών, ήταν να προσπαθήσουν να ανατρέψουν την παραδοσιακή χρηματοδότηση», δήλωσε ο Ben Johnson, διευθυντής παγκόσμιας έρευνας ETF για τη Morningstar.

«Αντίθετα, η παραδοσιακή χρηματοοικονομική έχει πιάσει το bitcoin, το τύλιξε και το μετέτρεψε σε κάτι που η Wall Street πρόκειται να βγάλει εκατομμύρια, αν όχι δισεκατομμύρια, δημιουργώντας ολόκληρο αυτό το νέο οικοσύστημα», είπε.

Καθυστερημένες εγκρίσεις ETF bitcoin

Οι εταιρείες συναγωνίζονται για την κυκλοφορία του πρώτου αμερικανικού ETF bitcoin εδώ και σχεδόν μια δεκαετία. Ωστόσο, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς άργησε να υιοθετήσει το περιουσιακό στοιχείο, επικαλούμενη ανησυχίες σχετικά με την έλλειψη ρυθμίσεων και την πιθανότητα απάτης και χειραγώγησης στην αγορά bitcoin.

«Ο γενικός συντηρητισμός ήταν ένα μοτίβο μεταξύ των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ», είπε ο Τζόνσον, δείχνοντας το τοπίο γεμάτο με αρχεία Bitcoin ETF που ενημερώνονται, εγκαταλείφθηκαν εφαρμογές και άλλες που συλλέγουν… σκόνη.

Προηγουμένως, οι περισσότερες εφαρμογές ETF bitcoin βασίζονταν στις λεγόμενες αγορές spot ή στην απευθείας επένδυση στο νόμισμα, εξήγησε ο Stephen McKeon, αναπληρωτής καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον στο Eugene και συνεργάτης στο Collab+Currency, μια επένδυση που εστιάζει στα κρυπτονομίσματα. κεφάλαιο.

Ωστόσο, υπήρξε μια αλλαγή τον Αύγουστο όταν ο πρόεδρος της SEC Gary Gensler σημείωσε ότι η εταιρεία μπορεί να είναι πιο ανοιχτή σε ένα συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin βάσει του νόμου περί εταιρείας επενδύσεων του 1940, ο οποίος διέπει τα αμοιβαία κεφάλαια και μπορεί να προσφέρει «σημαντική προστασία των επενδυτών».

Με την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Συμβάσεων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων να επιβλέπει τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin των ΗΠΑ και το περιτύλιγμα του ETF να εμπίπτει στη δικαιοδοσία της SEC, οι ρυθμιστικές αρχές ενδέχεται να προσφέρουν κάποια προστασία στους επενδυτές, δήλωσε ο Gensler στο «Squawk on the Street» του CNBC αυτήν την εβδομάδα.

Αλλά εξακολουθεί να είναι μια «άκρως κερδοσκοπική κατηγορία περιουσιακών στοιχείων», προειδοποίησε.

Ενώ η SEC αναμένεται να εγκρίνει μια χούφτα άλλα ETF συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin, δεν είναι σαφές εάν και πότε η εταιρεία μπορεί να δώσει πράσινο φως σε ένα ETF που επενδύει στο ίδιο το νόμισμα. «Δεν νομίζω ότι η SEC βιάζεται πολύ να προχωρήσει και να επιτρέψει άμεσες επενδύσεις σε bitcoin από τα ETF σύντομα», είπε ο Johnson.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν επενδύσετε

Ενώ υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin ETF, πολλοί ειδικοί προτείνουν να αφιερώσετε χρόνο για να μάθετε περισσότερα για τα περιουσιακά στοιχεία πριν επενδύσετε.

«Αυτά είναι σαν τα Χριστούγεννα τον Οκτώβριο για τους εμπόρους υψηλής συχνότητας», είπε ο Johnson, εξηγώντας πόσο τεράστιες διακυμάνσεις τιμών μπορεί να προσελκύσουν ορισμένους επενδυτές.

Αν και τα κεφάλαια μπορεί να έχουν υψηλή συσχέτιση με το bitcoin, το περιουσιακό στοιχείο δεν θα αντικατοπτρίζει την αξία του νομίσματος επειδή παρακολουθεί την τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης, η οποία μπορεί να είναι απρόβλεπτη.

«Νομίζω ότι πρέπει να είσαι απίστευτα προσεκτικός και πρέπει να προετοιμαστείς για τεράστια αστάθεια», δήλωσε ο Michael Bisaro, πρόεδρος του StraightLine Group στην Τρόι του Μίσιγκαν, ο οποίος κατέλαβε την 92η θέση στη λίστα FA 100 του CNBC για το 2021.

«Το Bitcoin είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου», είπε ο McKeon. «Θα δούμε ETF με έκθεση σε πολλά διαφορετικά περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης τα επόμενα χρόνια».