ΤΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΟΙ «ΠΑΛΙΟΙ» ΚΑΙ ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΟΙ «ΝΕΟΤΕΡΟΙ»;

by on 6 Οκτωβρίου 2014

Του «Αλιέως»

Την κατάλληλη στιγμή βγήκε το θέμα με την συνέντευξη του Αλέξη. Τσίπρα στην Σουηδή δημοσιογράφο Kajsa Ekis Ekman (επιτυχία του Πρώτου Θέματος και τότε * και χθες, με πολλαπλά μηνύματα της ομάδας Καραμήτσου – Αναστασιάδη) καθώς εντείνεται η «μάχη» αυτών, που επιδιώκουν – παντί τρόπω- την διατήρηση του συγκυβερνητικού status μέχρι τον Φεβρουάριο και «σκίζονται» για να εξασφαλίσει τους 180 για την εκλογή του ΠτΔ ο Σαμαράς και εκείνων που καλοβλέπουν εκλογές και επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, Φεβρουάριο- Μάρτιο. 

Αφ΄ενός για να μην ξεχνά ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τι έλεγε στην 34χρονη δημοσιογράφο της ETC (τον Μάρτιο) αφ΄ετέρου για να σφίγγουν λίγο τα…γάλατα, που λένε.

Διαβάζω (*) πως ο Τσίπρας της μιλάει εκτενώς για την κρίση, για την ανάγκη να σβήσει ένα μεγάλο μέρος του χρέους («Η αναστολή του χρέους ή πλήρης καταστροφή της Ευρώπης»), τι θα κάνει με την Μέρκελ και αποκαλύπτει τι θα κάνει με τους μεγάλους επιχειρηματίες και εκδότες, που χρωστούν εκατομμύρια στο δημόσιο, όταν γίνει πρωθυπουργός. Τον ρωτάει η Εκμαν, όπως το γράφει στο βιβλίο της:

«Σε παίρνουν τηλέφωνο ο Μπόμπολας και ο Κόκκαλης και λένε, για παράδειγμα, Τσίπρα, όταν γίνεις πρωθυπουργός θέλω να…».

Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά πως δεν πρόκειται να τους εμπιστευθεί και συμπληρώνει:

«Τα συμφέροντά μας είναι αντίθετα! Σκοπεύουμε να καθιερώσουμε τους κανόνες εκείνους για τα ΜΜΕ που είναι απαραίτητοι σε κάθε δημοκρατία, όπως έγινε και στην Αργεντινή. Εδώ είμαστε ζούγκλα, οι καπιταλιστές κάνουν ό,τι θέλουν.

Θα πω λοιπόν του Μπόμπολα ότι αν θέλει να κρατήσει τις επιχειρήσεις και τα ΜΜΕ του, θα πρέπει πρώτα να καταβάλει τους φόρους και τα χρέη που του αναλογούν στην τράπεζα.

Ο Μπόμπολας χρωστάει 280 εκατ. ευρώ για τις εφημερίδες του και κανείς δεν του τα έχει ζητήσει. Ιδού το διεφθαρμένο τρίγωνο: τράπεζες, πολιτικοί, ΜΜΕ».

σ.σ. μια χαρά τα έλεγες τον Μάρτιο, Αλέξη Τσίπρα, εάν τα επιχειρήσεις κιόλας- στην περίπτωση που εκλεγείς- θα πράξεις άριστα. Και θα πάρεις με το…καλημέρα ακόμη περισσότερο κόσμο μαζύ σου.

Εάν μάλιστα βάλεις και «λίγο χέρι» στην ασυδοσία ορισμένων τραπεζομεγαλοπαραγόντων εκεί να δεις.

ΣΗΜ. Δεν θα είναι εύκολη, όπως πολύ νομίζουν και προεξοφλούν, η υπόθεση των πρόωρων εκλογών, με αφορμή τον ΠτΔ.

Το παλιό σύστημα, κυρίως αυτό, που διευκολύνεται πολύ περισσότερο με την διατήρηση στην πολιτική ζωή της κυβέρνησης Σαμαρά πέραν του Μαρτίου έχει επιδοθεί σε άνευ προηγουμένου αγώνα προκειμένου να εξευρεθούν οι 25-28 «πρόθυμοι» για να συγκεντρωθεί ο «μαγικός αριθμός» των 180 βουλευτών.

Πάσχο μου, δεν έχεις περιέργεια άραγε για το ποιά μπορεί να είναι η θέση, λόγου χάριν, του ΣΕΒ, του προέδρου, των μελών του Δ.Σ. Τι επιθυμούν οι «παλιοί» και τι επιδιώκουν οι «νεότεροι»?

(*) Πρώτο Θέμα, συνέντευξη με τον Αλέξη Τσίπρα- 16 Απριλίου 2014,

η Σουηδή καλλονή ΄΄ξαναχτυπά΄΄ – 26 Σεπτεμβρίου 2014.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »