ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ…(*)

by on 9 June 2015

Του ΑΛΙΕΩΣ.-

Την ακρόαση του Γιάννη Στουρνάρα από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση της SIEMENS πρόκειται να ζητήσει η πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Επιτροπής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ώστε ο πρώην υπουργός Οικονομικών να ενημερώσει για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και την γερμανική εταιρεία, τον οποίο και υπέγραψε. Στην συνεδρίαση, στην οποία οι βουλευτές απευθύνουν ερωτήσεις προς τον πρώην πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για την SIEMENS, Σήφη Βαλυράκη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αφού ανέφερε ότι α μ φ ι σ β η τ ε ί  την εγκυρότητα αυτού του συμβιβασμού ενημέρωσε για την πρόθεσή της να κληθεί ενώπιον της Επιτροπής ο Γ. Στουρνάρας, «που τον υπέγραψε εκπρόθεσμα, τον Αύγουστο του 2012» διότι – όπως είπε  – «σε μια τόσο δεινή θέση για την χώρα δεν νομίζω ότι έχει κανείς την εξουσία να παραιτείται από τέτοιες αξιώσεις».

Η πρόεδρος της Βουλής, απεύθυνε προς τον Σ. Βαλυράκη ερώτημα για το πώς οδηγηθήκαμε από το πόρισμα της Εξεταστικής, που μιλά για μίνιμουμ ζημίας 2 δις., σε έναν συμβιβασμό επονείδιστο και επιζήμιο για το Δημόσιο, το οποίο «παραιτείται από κάθε άλλη αξίωση και παρέχει μάλιστα το πολύτιμο πιστοποιητικό χρηστής λειτουργίας και διαφάνειας στην SIEMENS , όταν θα μπορούσε να πιέσει με αυτό την εταιρεία και να δώσει στοιχεία αλλά και να αποζημιώσει».

«Μπορείτε να ακυρώσετε τον νόμο, όπως και τόσους που υποτίθεται ότι θα ακυρώνατε» αντέτεινε απευθυνόμενος προς την ΠτΒ ο βουλευτής της ΝΔ, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης,Χαράλαμπος Αθανασίου προσθέτοντας επίσης πως είναι δυνατές και οι κινήσεις πολιτικής διαπραγμάτευσης «αλλά ούτε αυτό κάνετε».

Επίσης, επισήμανε στην πρόεδρο της Βουλής ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν συζητήθηκε το πόρισμα της τελευταίας Εξεταστικής, ψήφισε «λευκό» και δεν συντάχθηκε με την άποψη ότι υπήρξαν ποινικές ευθύνες σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

σ.σ. ο ρόλος του Χαρ. Αθανασίου, δεν μας απασχολεί σε αυτή την φάση.

Αλλά της Ζωής Κωνσταντοπούλου και μάλιστα την ώρα, που κλιμακώνεται άλλο ένα επεισόδιο (αυτή τη φορά με το αν οι αστυνομικοί θα κάνουν την ανάγκη τους εντός / εκτός Βουλής…) έχει τη σημασία του.

(*) Παρορμητική η ΠτΒ, δεν λέω και δίνοντας πολλές φορές η ίδια αφορμές στους “απέναντι” να στρέψουν αλλού την προσοχή του κοινού (με εννοείτε…) ωστόσο όταν “σκαλίζει” σε βάθος υποθέσεις, που “βρωμούν” όπως αυτή της SIEMENS τα MEGAλα κανάλια θα υπερπροβάλλουν το κατούρημα των αστυνομικών την ώρα που θα κάνουν γαργάρα το μείζον.

Όταν το δάκτυλο δείχνει το φεγγάρι, ο ηλίθιος κοιτάζει το δάκτυλο…έτσι κ. Καμπουράκη και κ. Οικονομέα του έγκυρου MEGAλου καναλιού;