…ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ,

by on 24 May 2014

   λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Νέο γύρο πολιτικής αστάθειας για την Ελλάδα προβλέπει ο Holger Scmieding επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg Bank

Ωστόσο ο ξένος οίκος και ο οικονομολόγος φαίνεται, πως είναι μερικά 24ωρα πίσω στο inside από την Αθήνα και την Γερμανική Πρεσβεία καθώς το κύριο σενάριο που εξετάζεται αναφέρεται σε πολύ χαμηλά ποσοστά για την ΕΛΙΑ/ΠΑΣΟΚ.

  Το περίεργο είναι, πως από το βράδυ της Πέμπτης όλες οι δημοσκοπήσεις τόσο οι φανερές όσο οι πιο εσωτερικές δίνουν ελάχιστο ποσοστό 7% για τον σχηματισμό του Ευ. Βενιζέλου. Το πρόβλημα δεν έγκειται πλέον – και όλως παραδόξως- στην ΕΛΙΑ/ΠΑΣΟΚ αλλά στο ότι ανοίγει η ΄΄ψαλίδα΄΄ ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ πάνω από τις 4%-4,5% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Και το ότι η ΧΑ δεν δείχνει να υποχωρεί χαμηλότερα του 9% φθάνοντας έως το 11,5% σε κυλιόμενη μέτρηση της Κουμουνδούρου.

Πολιτικές αλλαγές στην ελληνική σκηνή βλέπει και ο Darell Delamaide (MarketWatch) καθώς υπολογίζεται, ότι το…ακροαριστερό (κόψε κάτι ρε Darell..) θα λάβει κοντά στο 30% σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Τώρα σε ποιές δημοσκοπήσεις αναφέρεται είναι ένα άλλο θέμα για αυτό όσες εκθέσεις & αναλύσεις ξένων αναλυτών δεν έχουν συμπεριλάβει μετρήσεις και μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είναι πλέον αρκετά αναξιόπιστες.

– ο λουμπινιάρης-