ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΜΑΝΤΕΛΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

by on 2 April 2018

Την ενοχή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Τάσου Μαντέλη για την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος σχετικά με τα 450.000 γερμανικά μάρκα που φέρεται να έλαβε ως δώρο από τα μαύρα ταμεία της Siemens για τη σύμβαση της ψηφιοποίησης του ΟΤΕ το ’97 πρότεινε ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας.

Ο εισαγγελέας απέρριψε τον ισχυρισμό του πρώην υπουργού ότι το ποσό που έλαβε ήταν χορηγία την εν λόγω εταιρείας για την προεκλογική του εκστρατεία, αναφέροντας σχετικά ότι οι εκλογές απείχαν 1,5 χρόνο από το διάστημα που έλαβε την α’ δόση του επίμαχου ποσού 200.000 μάρκων (Νοέμβριος ’98). Επίσης ανέφερε ότι αποδείχτηκε από τη τραπεζική δραστηριότητα τα χρήματα δεν δαπανήθηκαν προεκλογικά, παρά μόνο για οικογενειακά έξοδα σπουδών.

«Και οι δύο καταθέσεις έγιναν εκτός προεκλογικού αγώνα. Και οι δύο ήταν παράνομες, γιατί απαγορεύεται η χρηματοδότηση από εταιρείες που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς με το δημόσιο. Ήταν επίσης παράνομες γιατί η χρηματοδότηση από ένα νομικό πρόσωπο δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τις 3.000 €. Τα χρήματα που βρέθηκαν στο λογαριασμό του υπουργού υπερέβαιναν κατά 2 φορές το προεκλογικό κονδύλι για έναν υποψήφιο της Β’ Αθηνών, σύμφωνα με την σχετική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών» πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Πρότεινε επίσης την ενοχή και του δεύτερου κατηγορουμένου, Ηλία Γεωργίου, πρώην στελέχους της Siemens. Πρωτόδικα ο Τάσος Μαντέλης καταδικάστηκε σε 8 χρόνια με αναστολή και ο Γεωργίου σε 12 χρόνια με αναστολή αντίστοιχα.

Μίνα Μουστάκα – tanea