ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ή Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ….

by on 17 January 2016

Όταν το 1963 δολοφονήθηκε από το παρακράτος ο Λαμπράκης, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε θέσει το θεμελιώδες ερώτημα. Ποιος κυβερνά αυτόν το τόπο;

Τρεις δικαστές μετά από αρκετό καιρό απάντησαν στο ερώτημα. Ο Χρήστος Σαρτζετάκης ως ανακριτής της υπόθεσης και προτεινόμενος το 1985 ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο παραμελημένος από την ιστορία, τότε εισαγγελέας Στυλιανός Μπούτης  που χειρίστηκε την υπόθεση, και παρά τις απειλές για την ζωή του, κατάφερε η υπόθεση να φτάσει στο ακροατήριο και  ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και μετέπειτα -το 1967– πρωθυπουργός της χούντας, Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο οποίος έκανε ότι περνούσε από το χέρι του, για να εμποδίσει στο έργο τους, τους Σαρτζετάκη και Μπούτη.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το σύστημα, και τότε και τώρα, είναι παντοδύναμο.

Το πρόσφατα παρελθόν ας ρωτήσει κάποιος τον Καραμανλή τον νεώτερο, για τις δύο πολύ δύσκολες μέρες που πέρασε, και θα καταλάβει. Ή ας ρωτήσει τον Παναγιώτη Νικολούδη γιατί απομακρύνθηκε από την θέση του.

Μήπως γιατί είχε ανακαλύψει το μεγάλο μυστικό, πως οι συστημικές τράπεζες το 2007 και το 2008 μετέφεραν τα προβληματικά δάνεια τους στην Αγροτική το ΤΤ κλπ. και αργότερα επιδοτήθηκαν με αρκετά δις για να τις ενθυλακώσουν και να αυξήσουν το ενεργητικό τους ;

Τις τελευταίες ημέρες γίνονται πράγματα και θάματα στον προσκήνιο αλλά κυρίως στον παρασκήνιο. Πενήντα τρία χρόνια μετά την δολοφονία του Λαμπράκη, την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2015, θα απαντηθεί οριστικά και αμετάκλητα, με την δημοσιοποίηση, ενός και μόνο αριθμού και πάλι το ερώτημα ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο.

Συγκεκριμένα:

Την Δευτέρα πρόκειται να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα της χρήσης του 2015, της Τράπεζας της Ελλάδος. Η ΤτΕ καθόλη της διάρκεια των μνημονίων έχει καταγράψει ρεκόρ κερδών. Το 2015 αναμένεται να καταγράψει νέο ρεκόρ.

Σε περίπτωση που από την διανομή των κερδών, δοθούν ψίχουλα στο ελληνικό δημόσιο και η ΤτΕ, με διάφορα λογιστικά τρικ κρύψει κάτω από το χαλί τα τεράστια κέρδη της, αυτό θα  σημαίνει πως την Ελλάδα την κυβερνάει ο Στουρνάρας με ότι αυτός εκπροσωπεί.

Σε περίπτωση που δοθεί ποσό από τα κέρδη της ΤτΕ, άνω του 1,5 δις ευρώ στο ελληνικό δημόσιο, αυτό θα σημαίνει πως ο Τσίπρας επιτέλους κυβερνάει. To γνωρίζει πολύ καλά, πως δεν είναι αυτονόητο, ότι αν κάποιος είναι πρωθυπουργός ότι θα έχει και την πραγματική εξουσία. Ήδη όμως ο Τσίπρας είναι πρωθυπουργός σχεδόν ένα χρόνο. Τα παραμύθια για το κυνηγητό των μεγαλοφοροφυγάδων είναι μόνο για την τηλεόραση. Η θεωρία ότι κάνουμε υπομονή και στρατηγικές υποχωρήσεις έλαβε τέλος.

Αύριο είναι η deadline για τον Τσίπρα.

Υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια που δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητη. Ο Στουρνάρας, από όλα τα πόστα που πέρασε, ήταν πάντα διορισμένος. Ο Τσίπρας τουλάχιστον παρ’ όλα τα στραβά του, πάντα εκλέγεται.

Λίγες ώρες μείνανε για να μάθουμε επιτέλους ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο…..

Υ.Σ. Στην κρίσιμη ψηφοφορία του καλοκαιριού, πλέον είναι γνωστό, ποιοι ήταν οι δύο και ποιοι οι τέσσερις…