ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ

by on 29 January 2020

Την απαγόρευση όλων των πτήσεων από και προς την Κίνα εξετάζουν οι ΗΠΑ, ως μέτρο για την αποφυγή εξάπλωσης του θανατηφόρου κορονοϊού.

Το ενδεχόμενο της διακοπής όλων των πτήσεων από και προς την Κίνα, εξετάζει η κυβέρνηση Τραμπ, ως ένα από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του θανατηφόρου κορονοϊού, που έχει μολύνει έως τώρα περίπου 4.700 ανθρώπους, αναφέρει το δίκτυο CBS.

Η εταιρία United Airlines ανακοίνωσε νωρίτερα την Τρίτη πως θα αναβάλλει πολλές πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο προς και από το Χονγκ Κονγκ και την ηπειρωτική Κίνα, σύμφωνα με το δίκτυο.

Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι της εταιρίας, έχει σημειωθεί «σημαντική μείωση στα αιτήματα για ταξίδια προς την Κίνα», ενώ άλλες αεροπορικές εταιρίες, όπως η Delta και η American, προσφέρουν ακυρώσεις και αλλάζουν τις τιμές για τους ταξιδιώτες που έχουν κλείσει πτήσεις προς την Κίνα.

Την ίδια ώρα, το Κέντρο για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών, με ταξιδιωτική οδηγία, προτρέπει όλους τους Αμερικανούς ταξιδιώτες να αποφύγουν ταξίδια σε ολόκληρη την Κίνα, προσθέτοντας πως επεκτείνει τον έλεγχο των επισκεπτών στις ΗΠΑ, σε 20 αεροδρόμια.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, αξιωματούχος του Κέντρου δήλωσε σε δημοσιογράφους, πως στις ΗΠΑ ελέγχονται πάνω από 110 άτομα, για τα οποία υπάρχουν υποψίες πως έχουν μολυνθεί με τον κορονοϊό, ενώ μέχρι τώρα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι πέντε.

Διάφορες ομάδες επιστημόνων σε όλο τον κόσμο, αγωνίζονται να δημιουργήσουν εμβόλιο κατά του ιού, με ερευνητές στο Χονγκ Κονγκ να υποστηρίζουν πως ανέπτυξαν ένα εμβόλιο κατά του νέου στελέχους του κορονοϊού, το οποίο βασίζεται σε ένα κοινό σπρέι που χρησιμοποιείται κατά της γρίπης, ενώ δύο πανεπιστήμια της Ρωσίας δουλεύουν όλο το 24ωρο για τη δημιουργία εμβολίου που θα αντιμετωπίζει το νέο στέλεχος του ιού.