ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ

by on 15 January 2020

Ο επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), Χαλίφα Χαφτάρ, και ο επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) Φαγιέζ αλ Σάρατζ, είχαν ειρηνευτικές συνομιλίες με τη μεσολάβηση της Ρωσίας και της Τουρκίας στη Μόσχα. Στο τέλος των συνομιλιών, η αντιπροσωπεία της GNA υπέγραψε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, όχι όμως και ο Χαφτάρ.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων του Τομπρούκ, Ακίλε Σαλίχ – σύμμαχος του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ – ανακοίνωσε ότι η εκεχειρία στη Λιβύη τελείωσε και ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί, σύμφωνα με πολλές αναφορές.

Ο επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), Χαλίφα Χαφτάρ, και ο επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) Φαγιέζ αλ Σάρατζ, είχαν ειρηνευτικές συνομιλίες με τη μεσολάβηση της Ρωσίας και της Τουρκίας στη Μόσχα.

Στο τέλος των συνομιλιών, η αντιπροσωπεία της GNA υπέγραψε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, όχι όμως και ο Χαφτάρ.

Καθώς οι συνομιλίες της Μόσχας δεν κατέληξαν σε επίσημη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, η ένταση μεταξύ GNA και LNA συνεχίζεται κοντά στην Τρίπολη.

Ο στρατός του Χαφτάρ υποστήριξε ότι μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη στα νότια προάστια της πρωτεύουσας της Λιβύης, δηλώνοντας έτοιμος να συνεχίσει την επίθεσή του για «απελευθέρωση» της Τρίπολης.