ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ… (εεεε …. Losers)

by on 6 November 2014

«Σε χαμηλά 4,5 ετών χρυσός και ασήμι» Σημαντικές απώλειες συσσώρευσε η τιμή του χρυσού την Τετάρτη στη “σκιά” του δολαρίου το οποίο αντέδρασε με ισχυρή άνοδο στα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, υποχρεώνοντας το πολύτιμο μέταλλο στην έκτη διαδοχική ημέρα πτώσης.

Κάνοντας “βουτιά” σε χαμηλά 4,5 ετών, ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 27,90 δολάρια ή 2,4% στα 1.140 δολ. ανά ουγγιά και το ασήμι Δεκεμβρίου έχασε 72 σεντς ή 4,5% στα 15,24 δολ. ανά ουγγιά.

Βρίσκοντας στήριξη στα νέα ότι οι Ρεπουμπλικάνοι ανέκτησαν τον έλεγχο της Γερουσίας στις ΗΠΑ, το δολάριο εκτοξεύτηκε σε φρέσκο υψηλό επτά ετών έναντι του ιαπωνικού γεν. Ο χρυσός τείνει να κινείται αντίθετα με το δολάριο, καθώς η άνοδος του αμερικανικού νομίσματος καθιστά ακριβότερα τα συμβόλαια του μετάλλου. Ο δείκτης δολαρίου ανέκαμψε την Τετάρτη, σκαρφαλώνοντας πάλι πάνω από το ψυχολογικό όριο των 87 μονάδων.

“Οι Ρεπουμπλικάνοι μπορεί να είναι πιο σκληροί με την Fed και να επιδιώξουν χαλάρωση της πολιτικής. Δεν υπάρχει καλός λόγος να κρατά κανείς χρυσό όταν τα προθεσμιακά επιτόκια κινούνται προς μία κατεύθυνση”, σχολιάζει ο Chris Beauchamp, αναλυτής αγοράς της IG. “Γιατί να έχεις χρυσό άμα δεν σε πληρώνει τίποτα. Συν ότι οι φόβοι για αποπληθωρισμό δεν είναι ποτέ καλοί για το χρυσό”.

Αυτά διάβασα στο capital και θυμήθηκα τα έργα και ημέρες των δικών μας αναλυταράδων.

Ενδεικτικά μόνο δυο δημοσιεύματα του lobbystas. Τα συμπεράσματα δικά σας…