ΤΑ ΜΑΖΕΨΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ…(*)

by on 7 August 2014

Του “Αλιέως”

Πραγματικά ΄΄εκρηκτικός΄΄ τις τελευταίες ημέρες ο υπουργός Οικονομικών, με συνεχείς ΄΄εκρήξεις΄΄ και ΄΄μπηχτές΄΄, που ελάχιστα συνάδουν με την εικόνα του πράου καθηγητή, του ψύχραιμου οικονομολόγου, του νουνεχούς συμβουλάτορα των Σημιτο-Παπαδήμων και λοιπών. Τι έγινε και δείχνει εκτός εαυτού ο Γκίκας (Χαρδούβελλης)? Μια ματιά στα πρωτοσέλιδα των τελευταίων ημερών αρκεί,

ΕΝΦΙΑ- Μεγάλη Οργή, με την κοροϊδία. ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ τους πολίτες με τον…φτηνό Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων. ΠΑΓΩΝΟΥΝ οι επιστροφές στις ΔΟΥ.

Η συνέπεια…το άνευ προηγουμένου μπάχαλο-από το πουθενά- σε κυβέρνηση, αντιπολίτευση αλλά κυρίως σε χιλιάδες φορολογούμενους, φυσικά πρόσωπα κ.λ.π ΑΛΑΛΟΥΜ άνευ προηγουμένου.

Το δια ταύτα…ΟΡΓΗ και…μπινελίκωμα Αυγουστιάτικα, εσπευσμένη δημοσκόπηση της Κουμουνδούρου δίνει 8% μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ. Ανάλογη μέτρηση για την Συγγρού δίνει διαφορά τουλάχιστον 6% + και πάνω (1). Χαμός…

ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΙΧΤΕΙ LOBBYSTAΡΑΔΕΣ;

Τι έχει παιχτεί lobbystaράδες, λοιπόν. Ο μέγιστος Γιάννης (Στουρνάρας) προκειμένου να πετύχει το περιβόητο…πρωτογενές πλεόνασμα (με το οποίο ο Αντ. Σαμαράς πήγε στις ευρω-εκλογές, θυμίζω) ΄΄έκοψε΄΄ και ΄΄έραψε΄΄ έναν ΕΝΦΙΑ εμπροσθοβαρή, που γνώριζε πολύ καλά πως θα τον φορτωνόταν ο διάδοχος του. (2) Είχε βλέπετε συμφωνήσει με τον Αντ. Σαμαρά να του δημιουργήσει…πρωτογενές πλεόνασμα εξασφαλίζοντας τη μετακίνηση του από το υπουργείο Οικονομικών είτε στην ΤτΕ είτε στις Βρυξέλλες (τελικά πήγε ΤτΕ, που θα του βγει πολύ καλύτερα στη συνέχεια).

Ποιός φορτώνεται τον ΕΝΦΙΑ και τα παρελκόμενα του? Ποιός χρεώνεται την κατακραυγή και το…μπινελίκωμα? ποιός συνειδητοποιεί πως ίσως και να μην έπραξε άριστα αποδεχόμενος την πρόταση των δανειστών (Βερολίνου) να αναλάβει το υπ.Οικονομικών?

Ποιός θα χρεωθεί από τους έξαλλους ΝΔκράτες και το εν βρασμώ Μαξίμου το αντιλαικό φιάσκο του ΕΝΦΙΑ?

Σωστά Γκίκα μας (Χαρδούβελλη).

Και όπως λέμε οι lobbystas, τα καλύτερα έρχονται     

(1) οι πληροφορίες είναι ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΕΣ, το γνωρίζουν πολύ καλά αμφότεροι,

(2) δεν θέλω να φέρω σε δύσκολη θέση τη- μέχρι πρότινος-  πολύ υψηλά ιστάμενη πηγή μου μέσα στην ΤτΕ.

      Εάν όμως αμφισβητηθούν τα γραφόμενα μου, θα υποχρεωθώ…

(*) με τον ΜΕΓΑ Στράτο, αφιερωμένο εξαιρετικά από τους lobbystas στον Γιάννη (Στουρνάρα).

Επειδή θα… φτάσει στα αυτιά σου η αφιέρωση μας  ( εκεί στην Φραγκφούρτη που είσαι)…μακρυά από τον χαμό της Αθήνας και του ΕΝΦΙΑ. Καλές διακοπές Γιάννη (Στουρνάρα) και άσε τον Γκίκα (Χαρδούβελλη ) να ΄΄τσουρουφλίζεται΄΄ στην Συντάγματος.

Ας πρόσεχε.