ΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΠΟΥ *ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΑΝ ΕΙΧΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ…

by on 9 November 2019

Γνώριζα ότι αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε και αυτό για να ακολουθήσουν τα υπόλοιπα στο.. κοντινό ή μακρινό μέλλον !

Ήταν καλοκαιράκι. Με σήμα περί σύλληψης μου, με την διαδικασία του αυτοφώρου…

Περίπου 9.30 το πρωί. Μετά τον πολύ πρωινό μερακλήδικο – με πολλές φουσκάλες – τούρκικο καφέ, ήταν έτοιμος ένας παγωμένος φραπέ αλα… Λουμπαρδιάρη – καλύτερος από του Λέντζου – σήκωσα το τηλέφωνο και κάλεσα Κύπρο…      

Περίμενα αρκετά λεπτά στη γραμμή.

Κάποια στιγμή ακούγεται με βαριά κυπριακή προφορά η υπάλληλος της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟ.Κ.Α.Σ)

Δίνοντας τα στοιχεία μου, τις ζητώ να με κατευθύνει, ώστε να υποβάλω επίσημο ερώτημα γύρω από την υπόθεση ξεπλύματος υποκαταστήματος ελληνικής τράπεζας, έχοντας έννομο συμφέρον (ήταν δεδομένο η επικείμενη δίωξη μου όπως και συνέβη !)

Με λίγα λόγια τις είπα ότι η τάδε τράπεζα είναι πλυντήριο – σύμφωνα με τα ντοκουμέντα – και ζητώ να μάθω σε τι ενέργειες έχει προβεί η ΜΟ.Κ.Α.Σ, αν έχει προβεί, αν δεν έχει γιατί και αν όχι να προβώ εγώ σε επίσημη καταγγελία !

Η απάντηση της ήταν:

Να πάρετε τηλέφωνο την … (μου λέει το όνομα της τράπεζας) στην Ελλάδα και μου το κλείνει !

Από την συμπεριφορά της κατάλαβα ότι έχουν  λερωμένη την φωλιά τους.

Σε αντίθεση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου επέδειξε ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ συμπεριφορά, που αξίζουν εύσημα, στην τηλεφωνική μου.. όχληση.

Το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα (ΚΕΠ) που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013, αναθεωρήθηκε στις 19/3/2014. Σύμφωνα με τις πρόνοιές του οι οποίες αφορούσαν και την πολιτογράφηση του Τζο Λόου, ο δικαιούχος διαβατηρίου θα έπρεπε να καταθέσει για 3 χρόνια 5 εκατ. ευρώ σε κυπριακή τράπεζα και να αγοράσει μόνιμη κατοικία ύψους 500.000.

Ο κ. Λόου με βάση στοιχεία που δημοσιεύτηκαν κατέθεσε σε κυπριακή τράπεζα στις 24 Ιουνίου 2015 το ποσό των 5.960.000 ευρώ. Θα έπρεπε ωστόσο με βάση το ΚΕΠ να περάσει από τον έλεγχο της Κεντρικής Τράπεζας, της Τράπεζας Κύπρου όπου έγινε η κατάθεσή του, αλλά και της ΜΟΚΑΣ.

Έγινε αυτός ο έλεγχος από την ΜΟ.Κ.Α.Σ ;;;

Όχι !

Γιατί ;;;;

Σε ποιες ελληνικές τράπεζες, διατηρούσε λογαριασμούς προσωπικούς και εταιρικούς ;;;

Συνεχίζεται

* Εκτός των ανακληθέντων υπάρχουν και άλλοι που «αγόρασαν» Κυπριακά διαβατήρια…