ΤΑ ΔΙΣ, ΤΑ ΤΡΙΣ, Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΙ … ΜΑΓΚΕΣ.

by on 28 May 2014

Το 1999 από τις δημόσιες εγγραφές του Χ.Α αντλήθηκαν  1 ΤΡΙΣ 624,5 ΔΙΣ ΔΡΧ. Ξεχωριστά αντλήθηκαν άλλα 2,75 ΤΡΙΣ ΔΡΧ μέσω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου. Σύνολο πάνω από 4 ΤΡΙΣ ΔΡΧ στις τσέπες των τραπεζιτών και των επιχειρηματιών. Από αυτά κατέληξαν 1 ΤΡΙΣ 187 ΔΙΣ ΔΡΧ στους τραπεζίτες, εκτός των υπολοίπων θυγατρικών  τους. Το 1999 ήταν η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που αντλούσαν τρις δρχ οι τραπεζίτες. Οι συνολικές συναλλαγές το 1999 στο Χ.Α έφτασαν τα 118 ΤΡΙΣ ΔΡΧ…  

Σε αυτά τα ποσά δεν συμπεριλαμβάνονται τα κέρδη και οι προμήθειες από τις αναδοχές και τα χρηματοοικονομικά έσοδα των τραπεζών. Ξεχωριστά πόσα τσέπωσαν οι επιχειρηματίες.

Όλα αυτά μόνο κατά το έτος 1999. Το 2000 είχαμε εκλογές. Αυτός ο λαός εξέλεξε τον Σημίτη ξανά πρωθυπουργό. Αυτός ήταν, αυτός είναι και αυτός θα συνεχίζει να είναι … ο λαός.

Δεν σου φταίει κανένας πολιτικός γίγαντα λαέ. Μετά αφού έκανες την πάπια όταν σου τα άρπαξαν από τα σεντούκια, έπεσες σαν την παρθένα στην αγκαλιά του τραπεζίτη και φόρτωσες δάνεια. Ήθελες να ρεφάρεις την χασούρα. Και εκείνη την περίοδο αυτοκτονούσε κόσμος. Στα παπάρια σου. Όπως και τώρα.

Τότε σε πήδηξε ο τραπεζίτης με το Χ.Α και σου καλάρεσε. Στη συνέχεια έπεσες πάλι στην αγκαλιά του και κολοτρυβόσουνα. Πάρε να έχεις. Δάνεια θέλεις; Πάρε λαέ. Εγώ ο τραπεζίτης θα σε ξαναπηδήξω και θα σου καλαρέσει πάλι. Έτσι δεν έγινε; Έτσι δεν γίνεται; Έτσι δεν θα γίνεται;

Γύρνα τώρα πλευρό και ροχάλισε δυνατά. Όπως τότε, έτσι και τώρα έτσι και αύριο και μεθαύριο και …