ΤΑΙΠΕΔ – ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ (ΞΕ) ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΑΘ, γράφοντας στα π@π@ρια τους το ΣτΕ.

by on 29 April 2014

Του «Αλιέως»

 Σημεία και τέρατα όσα αναφέρει ο Σάκης Αποστολάκης για την ΄΄ύποπτη΄΄ σπουδή του ΤΑΙΠΕΔ να (ξε) πουληθεί η ΕΥΑΘ.

 Ο έγκριτος και μαχητικός Θεσσαλονικιός συνάδελφος αναφέρει, πως ο πρόεδρος του Ταμείου, Γ. Εμίρης (προερχόμενος από την Alpha Bank, να μην ξεχνιόμαστε…) φέρεται να εξεδήλωσε την βιασύνη του για την πώληση της Επιχείρησης στην πρώτη επίσκεψη του στα γραφεία της χθες το μεσημέρι.

   Η επίσκεψη του Γ. Εμίρη στην ΕΥΑΘ, μόλις 20 μέρες πριν το δημοψήφισμα δηλώνει ξεκάθαρα τη βούληση του ΤΑΙΠΕΔ. Για αυτό και προσπαθεί να επισπεύσει την διαδικασία πριν καν καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ.

΄΄Οφείλουμε να προχωρήσουμε τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης με την πώληση του 51% των μετοχών της ΕΥΑΘ΄΄δήλωσε ο Γ. Εμίρης στα στελέχη της επιχείρησης, σε σύσκεψη του δ.σ. στην οποία πήρε μέρος μαζί με ακόμη δύο στελέχη του Ταμείου. Και για να γίνει αυτό ο πρόεδρος του Ταμείου υποχρεώνει την ΕΥΑΘ να προσλάβει ανεξάρτητο εκτιμητή γιατί- όπως φέρεται να δήλωσε- δεν αρκεί η αποτίμηση που ήδη γίνεται με την διαδικασία που έχει κινήσει το ίδιο το Ταμείο.

  Τα αποτελέσματα της αποτίμησης θα δοθούν στη συνέχεια στους ενδιαφερόμενους μνηστήρες για να δουν τι θα αγοράσουν.

   Το ενδιαφέρον είναι, πως ενώ η Mekorot με τον όμιλο Αποστολόπουλου έχουν δηλώσει πως θα περιμένουν την απόφαση του ΣτΕ αυτοί που φαίνεται να αγωνιούν και να επείγονται είναι οι της ΑΚΤΩΡ- Suez.