ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΠΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ…….. ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

by on 21 July 2015

Έγραφε πριν λίγα 24ωρα το lobbystas ότι ξένοι και έλληνες παίχτες αγοράζουν μετά μανίας ελληνικά ομόλογα, ειδικότερα μετά το Thank You America ! του αντιπροέδρου αυτής της κυβέρνησης. Επιβεβαιώθηκε και επίσημα μετά την ανακοίνωση της BlackRock πριν από λίγες ώρες. Κάποτε το χρέος ήταν μη βιώσιμο για τους κυρίους όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Τώρα είναι βιώσιμο !!! Τα κοράκια θα βρεθούν με δις κέρδη με την χώρα να περνά και επίσημα στην κατηγορία της μπανανίας – υβρίδιο με χρέη για τα επόμενα 100 χρόνια…

Μετά από μήνες πολιτικής και οικονομικής αστάθειας, που έστειλαν τα ελληνικά ομόλογα «στα τάρταρα», ο μεγαλύτερος παγκοσμίως διαχειριστής κεφαλαίων προχώρησε σε μία κίνηση-ένεση ενίσχυσης του κλίματος για τους τίτλους του Ελληνικού Δημοσίου.

Η BlackRock, που διαχειρίζεται περίπου 4,7 τρισ. δολάρια, την περασμένη εβδομάδα αγόρασε ελληνικούς τίτλους, καθώς οι τιμές τους παρέμεναν δραματικά υποτιμημένες λόγω της ανησυχίας των επενδυτών για τις εξελίξεις στην οικονομία της χώρας, όπως γράφει το Bloomberg.

«Αγοράσαμε την περασμένη εβδομάδα ένα μικρό τμήμα του ελληνικού χρέους με προορισμό τις επενδύσεις μας που στοχεύουν σε συνολικές αποδόσεις με πιο επιθετικό τρόπο», είπε ο επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων σε χώρες της Ευρωζώνης Μάικλ Κράουτζμπέργκερ.

«Προφανώς οι τίτλοι των ειδήσεων δεν δείχνουν καλοί, αλλά σε επίπεδο τιμών εκτιμήσαμε ότι η απαισιοδοξία είχε φτάσει σε πολύ ακραία επίπεδα», όπως προσέθεσε.

Οι αποδόσεις του ελληνικού 10ετούς και του διετούς τίτλου έκαναν άλμα φέτος, με τα κρατικά «χαρτιά» συνολικά να χάνουν 23% της αξίας τους σε επίπεδο 12μήνου με στοιχεία της περασμένης Παρασκευής, την χειρότερη επίδοση μεταξύ όλων των κρατικών τίτλων.

Έθνος