ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΕΡΑΤ ΑΛΜΠΑΪΡΑΚ, ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΑΜΠΡΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΕΙΧΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ…

by on 30 April 2019

Συνάντηση με τον Μπεράτ Αλμπαϊράκ, τον Τούρκο υπουργό των Οικονομικών και γαμπρό του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, είχε την Μεγάλη Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ως γνωστόν, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη για να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και να εκκλησιαστεί στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου.

Την αποκάλυψη της συνάντησης του κ. Μητσοτάκη με τον Αλμπαϊράκ έκανε η δημοσιογράφος Αριστοτελία Πελώνη μέσα από τη στήλη της «Το Κονκλάβιο» στην «Καθημερινή».

Η δημοσιογράφος δεν ανέφερε τι διημείφθη μεταξύ των δύο ανδρών, ωστόσο, επικαλούμενη τουρκική πηγή επισημαίνει ότι η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Τούρκου Υπουργού των Εξωτερικών.

Είναι περιττό να επισημανθεί η σημασία της συνάντηση αυτής, αφού, όπως σημειώνει και η κ. Πελώνη, ο κ. Αλμπαϊράκ είναι πρόσωπο ειδικών αποστολών και πρόσφατα ήταν το άτομο που έστειλε ο Ερντογάν στην Ουάσιγκτον για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.