ΣΥΛΛΗΨΗ 52ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ

by on 11 October 2018

Η Αστυνομία συνέλαβε το απόγευμα βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος 52χρονο αλλοδαπό μόνιμο κάτοικο Κύπρου στο πλαίσιο εκτέλεσης ευρωπαϊκής εντολής έρευνας από τις αρχές του Βελγίου για διερευνώμενη υπόθεση διάπραξης των αδικημάτων της πλαστογραφίας, της κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που διαπράχθηκαν κυρίως στο Βέλγιο, αλλά και στην Κύπρο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των ετών 2012 και 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, σήμερα έγιναν έρευνες σε τέσσερα υποστατικά που βρίσκονται στις επαρχίες Λευκωσίας και Αμμοχώστου, και συγκεκριμένα στην κατοικία του 52χρονου και σε τρια γραφεία. Κατά τις έρευνες εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια τέσσερις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δυο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δυο i-pads και μεγάλο όγκος εγγράφων.

Στις έρευνες έλαβαν μέρος πέραν των 15 μελών της Αστυνομίας, κυρίως μέλη του Γραφείου Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος και του Δικανικού Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Δεδομένων, ενώ παρόντες ήταν και δυο ανακριτές των αρχών του Βελγίου που συνέδραμαν στον καλύτερο συντονισμό των ερευνών.

Οι έρευνες για την υπόθεση ξεκίνησαν ταυτόχρονα σε Κύπρο, Βέλγιο και άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ο 52χρονος συνελήφθη, βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος, γύρω στις 3 το απόγευμα. Τέθηκε υπό κράτηση και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για έκδοσή του στις αρχές του Βελγίου. Το μαρτυρικό υλικό που παραλήφθηκε θα παραδοθεί επίσης στις αρχές του Βελγίου.