ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΑΡΙΩΝ. ΔΙΣΚΟ & ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΣΩΜΑΤΩΝ ΠΕΤΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ…

by on 13 Οκτωβρίου 2017

Στον αέρα βρίσκονται από χθες 20.000 ασφαλισμένοι στο επικουρικό της Εθνικής, καθώς οι μεν 16.000 συνταξιούχοι πήραν για τελευταία φορά ολόκληρη την επικουρική τους (κατά μέσο όρο 550 ευρώ το μήνα) οι δε 4.000-5.000 εναπομείναντες εργαζόμενοι που πλήρωναν για 35ετία εισφορές δεν θα πάρουν ανάλογη επικουρική από το Ταμείο τους, γιατί πλέον η Εθνική Τράπεζα, που ήταν και ο κύριος αιμοδότης του φορέα, διέκοψε οριστικά τη χρηματοδότηση, δείχνοντάς τους το δρόμο για το ενιαίο επικουρικό (ΕΤΕΑ) που δίνει μέση σύνταξη 170 ευρώ.

 

Το μεγαλύτερο και πιο άμεσο πρόβλημα λοιπόν είναι πως τον επόμενο μήνα το ΛΑΠΕΤΕ δεν θα έχει να πληρώσει συντάξεις, εκτός και αν πληρώσει από τις εισφορές των εργαζομένων που αντιστοιχούν σε συντάξεις των 70-80 ευρώ το μήνα, αφού μέχρι τώρα το 82% των δαπανών το είχε η Εθνική και το 18% οι εργαζόμενοι καταβάλλοντας τις εισφορές τους. Αυτές οι εισφορές, αν κάνουν ταμείο, επαρκούν για να δίνουν στους συνταξιούχους επικουρικές των 80 ευρώ αντί των 550 ευρώ που καταβάλλονταν μέχρι και τον Οκτώβριο.

ΕΔΩ η συνέχεια

comments
 
Leave a reply »

 
  • EL MAESTRO
    13 Οκτωβρίου 2017 at 13:53

    To ΛΕΠΕΤΕ δεν είναι επικουρικό Ταμείο,είναι αποταμιευτικός λογαριασμός ο οποίος τροφοδοτείται από τους εργαζόμενους και τον εργοδότη(ΕΤΕ)άρα όποιος θέλει να τον κουρέψει μπορεί απλά να κουρέψει τα @@@αρια του..και ο Τάκουρας ο Αράπογλου το επεχείρησε κάποτε και έβαλε την ουρά στα σκέλια.

    Απάντηση