ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ, ΜΕ ΠΕΤΑΞΕ ΑΧΟΥ, Η ΜΑΥΡΗ ΜΟΙΡΑ ΜΟΥ, ΜΑΝΑ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΜΟΥ….

by on 1 October 2015

Σας τα λέω και γελάτε. Στη κατοχή την έβγαλαν όσοι είχαν αλεύρι και λάδι. Πέθαναν και πλούσιοι στην Αθήνα. Για διαβάστε να δείτε πότε εμφανίστηκαν οι μαυραγορίτες. Μετά από ένα χρόνο και, της εισβολής, έσκασαν μύτη. Τέλος πάντων. Σας έλεγα χθες το μεσημέρι για τις δηλώσεις του νεαρού περί χρέους. Έτοιμος να βγει και στις αγορές ! Για δείτε το Χριστινάκι τι είπε σε αυτό τον αριστερό,  γίγαντα, υπουργό Οικονομίας. Γέλα πατριώτη.

Όταν θα σφραγίσουν την χώρα τότε να σε δω…  

Εκβιαστικά μηνύματα προς την Αθήνα και μάλιστα με απεσταλμένο έναν Ελληνα υπουργό, στέλνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την υπόθεση του χρέους και τις μεταρρυθμίσεις.

Η Κριστίν Λαγκάρντ “πάγωσε” το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, σημειώνοντας σε όλους τους τόνους ότι πρώτα πρέπει η χώρα να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και στη συνέχεια να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος.

Όπως μεταδίδει το Mega, παρόλο που η συνάντηση ήταν εθιμοτυπική και διήρκεσε μισή ώρα, η Κριστίν Λαγκάρντ φέρεται να ξεκαθάρισε ότι η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μπορεί να ξεκινήσει στα τέλη του έτους, με απαραίτητη προϋπόθεση να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί.

Ουσιαστικά χάνεται μια ακόμη προθεσμία που είχε τεθεί για έναρξη των διαπραγματεύσεων για το χρέος εντός του Οκτωβρίου. Οι δανειστές συναρτούν οποιοδήποτε σενάριο απομείωσης του χρέους με τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν. Μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνουν όμως και τα πολύ σκληρά μέτρα στη φορολογία καθώς και τις μειώσεις στις συντάξεις.

Αναφορικά με το ζήτημα της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, η επικεφαλής του ΔΝΤ κατέστησε σαφές ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί μόνο, εάν γίνει η αναδιάρθρωση του χρέους που προτείνει.

Από την πλευρά του, ο κ. Σταθάκης φέρεται να εξέφρασε την απόλυτη ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης για την υλοποίηση του προγράμματος που συμφωνήθηκε με τους δανειστές.

Imerisia

Gute Nacht πατριώτη….