ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΑΥΡΙΟ Ο Γ.Γ.Δ.Ε. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΙΤΣΙΛΗΣ, ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΦΟΡΟΥ

by on 31 May 2016

Ορισμένοι  άνθρωποι βιάζονται να αποδείξουν πως υπηρετούν πιστά την τρόικα και δεν τους νοιάζει αν θα πρέπει να παραβιάσουν νόμους ή το Σύνταγμα.

Ένας από αυτούς είναι ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Γεώργιος Πιτσιλής, ο οποίος πρόκειται να συλληφθεί αύριο και να δικαστεί με την διαδικασία του αυτοφώρου για παράβαση καθήκοντος και για πλήθος άλλων αδικημάτων που διέπραξε με την εγκύκλιο που εξέδωσε σχετικά με την παρακράτηση φόρου, την Δευτέρα 30 Μαΐου.

Συγκεκριμένα:

Ο κ. Γεώργιος Πιτσιλής στις 30 Μαΐου, υπέγραψε την εγκύκλιο με αρ. ΠΟΛ 1064/30-5-2016 με θέμα:« Παρακράτηση φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στο εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις μετά την ψήφιση του ν.4387/2016 (ΦΕΚ Α΄85/12.5.2016) και του ν.4389/2016 «Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις».

Η εγκύκλιος δημοσιεύτηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ΑΔΑ: 6ΧΜΙΗ-5ΔΧ https://diavgeia.gov.gr/decision/view/6ΧΜΙΗ-5ΔΧ

Στην εγκύκλιο που υπέγραψε ο κ. Πιτσιλής κάνει αναφορά στον ανύπαρκτο  Ν. 4389/2016 και αναφέρει μάλιστα ψευδώς,  πως  έχει δημοσιευτεί και στο ΦΕΚ (Α΄94/27.5.2106).

Με την ανάρτηση της Κυριακής στον Lobbystas http://lobbystas.gr/περασε-μια-βδομαδα-και-ακομα-δεν-δημοσ/ έχει επισημανθεί πως το νέο μνημόνιο δεν έχει ακόμα λάβει ΦΕΚ μέχρι την Κυριακή 29 Μαΐου, ενώ δεν έλαβε και  την Δευτέρα 30 Μαΐου.

Αν κανείς αναζητήσει το ΦΕΚ Α΄94/27.5.2106 στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου θα διαπιστώσει πως δεν υπάρχει.

Από την αρχή του έτους, στο τμήμα Α του ΦΕΚ έχουν δημοσιευτεί 94 αποφάσεις ή νόμοι λείπει όμως το επίμαχο ΦΕΚ. Μετά το ΦΕΚ  Α΄93/27.5.2106 έχει δημοσιευτεί το ΦΕΚ Α΄95/27.5.2106.

Η παρακάτω εικόνα προέρχεται από την ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείο λίγο μετά τα μεσάνυκτα της Δευτέρας 30 Μαΐου(ξημερώματα Τρίτης)

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Γκουτζαμάνη ή οποιοδήποτε άλλος εισαγγελέας οφείλουν να ζητήσουν την άμεση σύλληψη του κ. Πιτσίλη.

Η ανάρτηση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ της παράνομης εγκυκλίου έγινε την Δευτέρα 30 Μαΐου και ώρα 13.47, συνεπώς μέχρι την Τετάρτη και ώρα 13.47, μπορεί να κινηθεί  η αυτόφωρη διαδικασία κατά του κ. Πιτσιλή.

Είναι προφανές πως πέραν τον ενεργειών της δικαιοσύνης, όλες οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι που θίγονται από την παράνομη εγκύκλιο μπορούν να κινηθούν αστικά ενάντια του κ. Πιστιλή και να ζητήσουν αποζημίωση.

Δυστυχώς για τον κ. Πιτσιλή, στις διατάξεις του ΦΕΚ που δεν δημοσιεύτηκε ακόμα, προβλέπεται η χορήγηση ασυλίας στον ίδιο, σχεδόν για κάθε του ενέργεια. Βιάστηκε όμως και άρχισε να παραβιάζει τους νόμους προτού ακόμα αποκτήσει ασυλία…

Παρά τα όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ για αύξηση ΦΠΑ και άλλα πολλά, εφόσον δεν δημοσιευτεί στο ΦΕΚ το  ψηφισθέν νομοσχέδιο, δεν μπορεί να ισχύει.