ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 28 ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ.

by on 31 January 2014

Να διερευνηθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της απιστίας από την ταυτόχρονη πώληση και μίσθωση των 28 ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ, μεταξύ των οποίων και το κτίριο «Κεράνη» που προορίζεται για τη μεταστέγαση των δικαστηρίων Πειραιά, ζητούν σε μηνυτήρια αναφορά τους, που κατέθεσαν χθες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η Επιτροπή Αγώνα κατά της Μεταστέγασης των Δικαστηρίων Πειραιά.

 Παράλληλα στη μηνυτήρια αναφορά τους (την οποία κατέθεσαν οι δικηγόροι του Πειραιά και εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα, Ευάγγελος Τσουρούλης, Ιωάννης Καρδαράς και Ιωάννης Βρέλλος) ζητείται η διερεύνηση τυχόν ευθυνών όσων συμμετείχαν και εξακολουθούν να συμμετέχουν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο στην αναδιαρρύθμιση του κτιρίου, καθώς και εκείνων που δίνουν εντολές και συνεχίζουν τις εργασίες με κοστολόγιο άνω του ενός εκατ. ευρώ.

 Η επιτροπή επικαλείται απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία αρνήθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ να επιτρέψει την υπογραφή των σχεδιαζόμενων συμβάσεων πώλησης και επαναμίσθωσης των ακινήτων διότι τις έκρινε «αδιαφανείς και μη αποδεικνυόμενες ως συμφέρουσες» για το Δημόσιο.

 Τη μηνυτήρια αναφορά παρέλαβε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και αναμένεται αφού πρώτα μελετηθεί στη συνέχεια να χρεωθεί σε αρμόδιο εισαγγελέα. Να σημειωθεί ότι η υπόθεση με τη μεταστέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά στο κτίριο του «Κεράνη», στην οδό Θηβών στον Δήμο Νίκαιας, απασχολεί εδώ και μήνες κατοίκους, φορείς, βουλευτές, δημάρχους, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις τους καθώς είναι αντίθετοι σε αυτή τη μεταφορά.

 Η μεταφορά είναι ακόμα σε εκκρεμότητα, αν και, όπως έχει δηλώσει πολλές φορές ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, οι δικαστικές υπηρεσίες του Πειραιά θα μεταστεγαστούν οπωσδήποτε στο κτίριο του «Κεράνη» και μάλιστα, όπως έχει υπογραμμίσει, έχει και τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού.

 Αντίθετα ο δήμαρχος της πόλης, Βασίλης Μιχαλολιάκος, υποστηρίζει ότι τα δικαστήρια δεν πρόκειται να φύγουν από τον Πειραιά, παραπέμποντας και αυτός στον πρωθυπουργό ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση.

Εφημερίδα των Συντακτών

http://www.efsyn.gr/?p=170523

Σχόλιο αναγνώστη