ΣΤΙΣ ΦΥΛΛΩΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΣΚΙΟΥΣ, μου΄ παν …

by on 9 July 2014

Στις φυλλωσιές και τους ίσκιους, μου΄  παν Πάσχο μου, πως έχουν κρυφτεί τελευταία τα ΄΄πολύχρωμα΄΄ παπαγαλάκια, που ΄΄παπαγάλιζαν΄΄ για την επιτυχή αύξηση κεφαλαίου των τραπεζών, για το ράλυ στις μετοχές και bla, bla,bla.

Ξεφορτώνουν ελληνικές τράπεζες οι ξένοι (ποιοί ξένοι lobbystaράδες μου…Paulson, Soros και το…επενδυτικό συναπάντημα) γιατί ρευστοποιούνται οι μετοχές του κλάδου πανευρωπαικώς. ! Και επειδή εκφράζονται επιφυλάξεις για το αν και κατά πόσον οι τραπεζηταράδες μας θα χρειαστούν και άλλα κεφάλαια από Οκτώβριο- Νοέμβριο.

Κατά 7,7% διορθώνει η μετοχή της Alpha Bank όταν της Banco Santader υποχωρεί 2,6%. Βουτιά 5,1% για τη μετοχή της Εθνικής όταν η Bankia έχει διορθώσει 3,1% σε μία εβδομάδα.

Οι ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές ρευστοποιούνται τις τελευταίες ημέρες και μετά την καταγραφή ΄΄νέων υψηλών΄΄ την επάνοδο του DAX πάνω από τις 10.000 μον. και την φυσιολογική διόρθωση.

Οι ελληνικές έχουν πρόβλημα για πάνω από ένα μήνα, θυμόσαστε πότε βγήκε το ΔΝΤ και τα΄  χωσε προς κάθε ενδιαφερόμενο, ότι μετά τα stress tests θα χρειαστούν επιπλέον κεφάλαια. Ναι εκείνη η έκθεση του ΔΝΤ, η δημοσιοποίηση της οποίας πήγε μία εβδομάδα μετά, που εν των μεταξύ με ταξίδι ΄΄αστραπή΄΄ ο Γ. Στουρνάρας (υπ. Οικ. τότε) είχε επισκεφθεί την Lagarde και bla, bla, bla.

Για το δυσεπίλυτο θέμα των κόκκινων δανείων ποιός θα πει τα πράγματα με το όνομα τους, να μην κοροιδευόμαστε μεταξύ μας.

Αλλά ξέχασα αυτό συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη με την παρουσία και του κ. Δένδια.

 Τώρα μάλιστα…

– ο λουμπινιάρης.-