ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ …. ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !

by on 30 October 2014

Σφοδρή επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ στο σχέδιο νόμου που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τα κόκκινα δάνεια. Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί το υπουργείο Ανάπτυξης ότι με τα μέτρα που προωθεί πρακτικά «εξαιρούνται από τη διαδικασία πάνω από 200.000 επιχειρήσεις, που ήδη έχουν καταστραφεί ενώ ουσιαστικά αποκλείει και εκατοντάδες χιλιάδες άλλες». Παράλληλα, σημειώνει ότι με το σχέδιο κ α θ ί σ τ α ν τ α ι   και ε π ί σ η μ α   ο ι τράπεζες ως «ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ των ληξιπρόθεσμων επιχειρησιακών οφειλών που πενταπλασιάστηκαν τα τελευταία 4 χρόνια».

Καλεί σε σεισάχθεια των οφειλών προς τις τράπεζες και αξιοποίηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ για στήριξη μικρομεσαίων

Aλλά και…για τις τράπεζες, που σ ω ζ ό μ ε ν ε ς, μεταφέρανε στις π λ ά τ ε ς  του ελληνικού λαού δεκάδες δισεκατομμύρια φόρων και έκτακτων εισφορών, κ α θ ί σ τ α ν τ α ι   και επίσημα οι μ ο ν α δ ι κ ο ί  κ ρ ι τ έ ς και δ ι α π ρ α γ μ α τ ε υ τ έ ς   των ληξιπρόθεσμων επιχειρησιακών οφειλών που πενταπλασιάστηκαν τα τελευταία 4 χρόνια.

Η αναστολή των τραπεζικών χορηγήσεων προς τη μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων, σαν αποτέλεσμα της υφεσιακής μνημονιακής πολιτικής και η επιβάρυνση με υψηλά επιτόκια και τοκογλυφικούς τόκους υπερημερίας, οδήγησαν σε σύντομο χρονικό διάστημα υπερδιπλασιασμό των τραπεζικών οφειλών.

Τέλος στερεί ακόμη και το δικαίωμα επιλογής για τη διάθεση των περιουσιακών στοιχείων των επιχειρήσεων από τους ιδιοκτήτες τους, αφού η μειοψηφία των πιστωτών δηλαδή οι τράπεζες, επιβάλλουν ειδικούς διαχειριστές, που θα διαθέσουν με τον τρόπο που επιθυμούν, την περιουσία των επιχειρήσεων.

σ.σ. αργούν να καταλάβουν τα σαίνια εκεί στην Κουμουνδούρου, Πάσχο μου.

Αλλά έστω και αργά…στροφάρουν.

Τα ΩΡΑΙΑ  από την συνάντηση Τσίπρα- Στουρνάρα, τα διαβάσατε …. μόνο στο lobbystas.

– ο γνήσιος λουμπινιάρης.-