Σοκαρισμένη η Ελλάδα από τη στάση της Φινλανδίας όσον αφορά την Τουρκία

by on 2 December 2020

Η Ομάδα Φίλων της Διαμεσολάβησης που ίδρυσαν η Τουρκία και η Φινλανδία στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών πριν από 11 χρόνια προκειμένου να συμβάλλουν στην επίλυση παγκόσμιων ζητημάτων, προκάλεσε ενόχληση στην Ελλάδα.

Ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Ελσίνκι, Γεώργιος Αϋφαντής, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην φινλανδική εφημερίδα HBL (Hufvudstadsbladet), είπε ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κατέγραψε η συνεργασία της Φινλανδίας με την Τουρκία στα ΗΕ.

«Δεν θέλω να παρέμβω στις εσωτερικές υποθέσεις της Φινλανδίας, αλλά αναμένω διευκρινίσεις από τους συναδέλφους μου στο φινλανδικό υπουργείο Εξωτερικών. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι με τη θέση της Φινλανδίας σε αυτό το θέμα», είπε ο Έλληνας Πρέσβης.

Δεν καταλαβαίνουμε γιατί η Φινλανδία προστατεύει τη συνεργασία της με την Τουρκία στα ΗΕ και το ότι οι Φινλανδοί διπλωμάτες την υπερασπίζονται δημόσια, ανέφερε ο Αϋφαντής.

«Οι συνάδελφοί μου στην Αθήνα και εγώ σοκαριστήκαμε από τις δηλώσεις της Φινλανδίας. Είναι αυτή η επίσημη θέση της Φινλανδίας;», σημείωσε.