ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ. ΣΤΟ EUROGROUP !!! Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

by on 2 Αυγούστου 2017

Την ανησυχία της Κομισιόν για τις εξελίξεις γύρω από τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, εξέφρασε η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επίτροπου Οικονομικών της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί.

«Η υπόθεση του κ. Γεωργίου θα εξεταστεί από τα κράτη – μέλη, στο πλαίσιο του επόμενου Eurogroup» σημείωσε η Ευρωπαία αξιωματούχος.

«Αυτό που έχει σημασία είναι η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ και οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί, να προστατεύονται με βάση τον νόμο» έσπευσε να προσθέσει. «Γι’ αυτό και παρακολουθούμε με ανησυχία αυτές τις εξελίξεις» συνέχισε στο ίδιο πλαίσιο.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η ίδια υπενθύμισε ότι η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου είναι «ανοικτή» για προσφυγή και ως εκ τούτου, η υπόθεση δεν έχει κλείσει.

Ο κ. Γεωργίου, μιλώντας στους Financial Times, κατήγγειλε πως «καταδικάστηκα επειδή εφάρμοσα την αρχή της επαγγελματικής ανεξαρτησίας, όπως ορίζει το ελληνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο».

«Θα υπερασπιζόμουν και θα εφάρμοζα την αρχή (σ.σ. της ανεξαρτησίας) ξανά σήμερα, χωρίς κανένα δισταγμό, και το ίδιο θα πρέπει να κάνει κάθε επικεφαλής στατιστικής υπηρεσίας» έσπευσε να προσθέσει.

Οι συνήγοροι του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή, προανήγγειλαν την προσφυγή εναντίον της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου.

naftemporiki

Be the first to comment!
 
Leave a reply »