“ΒΙΤΡΙΝΑ” ΤΗΣ C.I.A ΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ;

by on 16 January 2017

Σε κοινοπραξία που ηγούνται ο όμιλος Olayan και ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος πουλά η MIG τον κλάδο των αρτοσκευασμάτων και ζαχαρωδών της Vivartia. Ο κλάδος μετά την απόσχιση θα μετονομαστεί σε Chipita, η οποία επιστρέφει στους πρώτους ιδιοκτήτες της, δηλαδή τον Olayan και τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο (είχε αρχικά πουληθεί στη Δέλτα του Δ. Δασκαλοπουλου και μετά στη MIG του Α. Βγενόπουλου). Το τίμημα ανέρχεται σε 730 εκατ. Το deal ανακοινώθηκε στις 15 Απριλίου του 2010…

Την ίδια στιγμή στο  Διοικητικό Συμβούλιο της Vivartia συμμετείχαν  ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος (Προέδρος) ο κ. Διονύσιος Μαλαματίνας στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, ενώ ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος μέλος του Δ.Σ.

Την ίδια εποχή τα χρέη της Vivartia ξεπερνούν το ένα δις. φανερά χωρίς να υπολογίζει κανείς τους κρυμμένους σκελετούς.  

Με την ανακοίνωση της πώλησης η Vivartia θα έβαζε στα ταμεία της 730 εκ ξελασπώνοντας την από την σίγουρη χρεοκοπία.   

Ποιος έβαλε τα 730 εκ ;

Ο όμιλος Olayan. Εμφανίζεται στην κοινοπραξία και ο Θεοδωρόπουλος ο οποίος όμως είναι ταυτόχρονα μέλος στο δ.σ της Vivartia !

Γιατί να βάλουν οι Άραβες 730 εκ; Γιατί να ρίξουν ζεστό χρήμα σε μια εταιρία που είχαν ήδη πουλήσει στο παρελθόν ;

Οι ενδείξεις για εικονική συναλλαγή και εξαπάτηση των επενδυτών και μια σειρά άλλων έκνομων πράξεων είναι εμφανής.  

Η δημοσιογραφική έρευνα του Lobbystas.gr έφερε στο φως την ύπαρξη της Παναμέζικης off shore SEA DYNASTY S.A. απο το 1984 των Θεοδωρόπουλου –  Βγενόπουλου.

Οι δυο τους διακίνησαν δισεκατομμύρια μέσω του Παναμά. Η επιβεβαίωση των λεγομένων που προκύπτουν από τα στοιχεία του ρεπορτάζ, θα επαληθευτούν αργά ή γρήγορα. Ίσως πιο γρήγορα από όσο θα πίστευαν κάποιοι !

Όμως η πορεία των δυο τους έχει συνέχεια.   

ΕΙΝΑΙ ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΗΣ C.I.A OI ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ;

Τι καιρό έχει τώρα στον Αμαζόνιο ;

WORLD EXCLUSIVE: ΘΝΗΤΟΙ ΣΤΟΝ ΑΔΗ, ΕΞΕΥΜΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ, ΣΤΟΝ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ…. ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΙΕΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ…. (Μέρος Β’)

Συνεχίζεται…