ΣΑΡΑΤΖ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑΡΡΑΛΕΑ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΛΙΒΥΗ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

by on 6 June 2020

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι συμφώνησαν με τον πρωθυπουργό της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης, Φαγέζ αλ-Σάρατζ, για νέα θαλάσσια συνεργασία στην ανατολική Μεσόγειο.

Σε συμφωνία για να αναπτύξουν νέα θαλάσσια συνεργασία στην ανατολική Μεσόγειο κατέληξαν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρωθυπουργός της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης, Φαγέζ αλ-Σάρατζ, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι συμφώνησαν με τον Σάρατζ να αναπτύξουν νέα θαλάσσια συνεργασία στην ανατολική Μεσόγειο και πρόσθεσε ότι θα συνεχιστούν οι έρευνες και οι γεωτρήσεις.

Πρόσθεσε ότι η υποστήριξη της Τουρκίας στη λιβυκή κυβέρνηση θα αυξηθεί και θα συνεχιστεί.

Παράλληλα, ο Ερντογάν εξαπέλυσε βολές κατά του στρατάρχη Χαφτάρ τονίζοντας ότι ο ίδιος και όσοι τον υποστηρίζουν είναι τα μεγαλύτερα εμπόδια στην ειρήνευση της Λιβύης.

Αναφερθείς στην επίλυση της κρίσης στη Λιβύη, ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε ότι μπορεί να επιτευχθεί πολιτικά υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Από την πλευρά του, ο Σάρατζ ευχαρίστησε την Τουρκία για την «ιστορική» και «θαρραλέα», όπως είπε, στάση της στη Λιβύη. Πρόσθεσε ότι «θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να εξουδετερώσουμε τον εχθρό».

Σημείωσε δε ότι η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) δεν σκοπεύει να διαπραγματευτεί με τον Χαφτάρ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σάρατζ πραγματοποίησε σήμερα στην Τουρκία κατά τη διάρκεια της οποίας είχε συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.