Σαουδική Αραβία: Κατασχέθηκαν 2 δισ. ριάλ από κατάδικους για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

by on 1 February 2022
Saudi Riyal

Η Εισαγγελία της Σαουδικής Αραβίας διέταξε την κατάσχεση 2 δισεκατομμυρίων ριάλ από έναν Σαουδάραβα και έναν ομογενή κάτοικο, αφού καταδικάστηκαν για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ανέφεραν σαουδαραβικά μέσα ενημέρωσης.

Τις παραβάσεις του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος αποκάλυψε η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, αφού οι έρευνές της αποκάλυψαν την εμπλοκή του Σαουδάραβα και ομογενή, που διατηρούσαν τραπεζική επιχείρηση χωρίς άδεια.

Στη συνέχεια παραπέμφθηκαν στο αρμόδιο δικαστήριο, το οποίο εξέδωσε προδικαστική απόφαση με την οποία τους καταδίκασε για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διέταξε την κατάσχεσή τους ύψους 2 δισ. ριάλ.

Κρίθηκαν ένοχοι για ξέπλυμα χρήματος καθώς οι έρευνες απέδειξαν ότι είχαν λάβει μετρητά από ανώνυμες πηγές ως αποτέλεσμα εμπορικής απόκρυψης και εμπορίας ναρκωτικών.

Οι καταδικασθέντες πραγματοποιούσαν τις παράνομες συναλλαγές τους υπό την κάλυψη εμπορικής οντότητας που ανήκε στον Σαουδάραβα. Σε εμπορικές οντότητες που διαπιστώθηκε ότι εμπλέκονται στο έγκλημα επιβλήθηκαν πρόστιμο 100 εκατομμυρίων ριάλ.

Η Εισαγγελία προειδοποίησε τους πάντες από τη διατάραξη του συστήματος οικονομικής και χρηματοοικονομικής ασφάλειας του Βασιλείου και επανέλαβε ότι δεν θα διστάσει να εφαρμόσει τις πιο αυστηρές ποινές κατά των παραβατών.

Η εισαγγελία του Βασιλείου επανέλαβε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές της να συνεργαστεί με τις αρμόδιες αρχές για την προστασία της οικονομίας της Σαουδικής Αραβίας.