ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ!!!

by on 10 July 2014

Του “Αλιέως”

Συνάντηση γνωριμίας με τους τραπεζίτες λίγες μόλις ώρες προτού ξεκινήσουν οι σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είχε το πρωί της Τετάρτης η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο, τα ζητήματα που συζητήθηκαν στην πρώτη επαφή ήταν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια κι η δημιουργία χρηματοοικονομικών εργαλείων για την ενίσχυση της καινοτομίας των νέων επιχειρήσεων και τη μείωση της ανεργίας. Συζητήθηκε ακόμη το νέο ΕΣΠΑ και πώς μπορεί να διοχετευτούν τα κεφάλαια γρήγορα στην αγορά, ενώ ζητήθηκε από το τραπεζικό σύστημα η συνεργασία του για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη.

Lobbystaράδες μου, το διαβάσατε? και τώρα είστε πιο ήσυχοι?

Ζητήθηκε (από τον κ. Δένδια?) από το τραπεζικό σύστημα η συνεργασία του για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη.

Θα σας θυμίσω πως ακριβώς τα ίδια είχαν ζητηθεί πέρυσι (νομίζω αρχές Ιουλίου) από τον ίδιο τον πρωθυπουργό μετά από ευρεία σύσκεψη με τους τραπεζίτες στο Μαξίμου. Οι ίδιες δηλώσεις, οι ίδιες παραινέσεις, απαράλλαχτα και βαρετά bla,bla,bla για μία τελειωμένη κατάσταση.

Οι τραπεζίτες το μόνο, που ενδιαφέρονται να τρέχουν τα μισθά, να κάνουν κουμάντο, να προβαίνουν σε παραινέσεις (ποιοί οι κύριοι υπαίτιοι..), να καθαρίζουν καμμιά φιλική τους εταιρεία και business ως συνήθως. Σαν να μην ΄΄τρέχει΄΄ τίποτε, σαν να μην έχει γίνει pipao η χώρα.