ΣΑΛΛΑΣ vs ΤΡΙΟ ΕΤΕ.

by on 24 January 2014

Ωρέ Πάσχο μου, τι βλέπω να γράφει το ταμπλώ.

Με βάση την τρέχουσα τιμή (24/1) η Πειραιώς αποτιμάται 9,3 δις ευρώ (!) και η Εθνική 9,2 δις ευρώ (!!).

 Δηλαδή ο όμιλος της Τραπέζης Πειραιώς παίρνει κεφάλι στην σχετική κατάταξη των εισηγμένων, με βάση την χρηματιστηριακή αξία. Η μέχρι πρότινος- FTSE100- επικεφαλής 3 Ε έχει υποχωρήσει σημαντικά με την αποτίμηση της στα 7,9 δις ευρώ.

   Ομως το να υποσκελίζεται μία κοτζάμ ΕΘΝΙΚΑΡΑ από την ΠΕΙΡΑΙΩΣ όπως και να το δεις σημειολογικά κάνει αίσθηση. Οπως θα έλεγε και ο Πετράν- bankingnews- αποτυπώνει τις συστημικές ανατροπές στο εγχώριο banking.

Πάντως Πάσχο μου, παράπονο δεν πρέπει να έχεις ούτε και το ΤΡΙΟ της ΕΤΕ για τα τεκταινόμενα.

Συνεχείς οι αναφορές μου, και οι δικές σου και του αδελφούλη για το τι ΄΄τρέχει΄΄ στην Εθνική, τι  ΄΄παίζει΄΄ με την ΠΑΝΓΑΙΑ, πως περνούν στο…βα-βά τον Αστέρα στην τουρκική DOGUS.

 Συνεχείς και οι αιτιάσεις μας για τις συνέπειες από το ΄΄ξεφούσκωμα΄΄ της τουρκικής οικονομίας, την πολιτική αστάθεια διαρκείας που εκτιμούν οι σοβαρότεροι αναλυτές και την συνακόλουθη  κατάρρευση της λίρας.

   Ρώταγα ως λουμπινιάρης στις 17 Ιανουαρίου, ΟΛΑ Ο.Κ. ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ;  Σιγά μην απαντούσε το ΤΡΙΟ ΕΤΕ.

Με αυτά και με εκείνα όμως κατρακύλησε η μετοχή από τα 4,10 ευρώ (στις 17/1) στα 3,84 ευρώ σήμερα Παρασκευή.

Πρώτη συνέπεια και ισχυρότατη σημειολογικά- επικοινωνιακά το ΄΄καβάλημα΄΄ της Εθνικής από την Πειραιώς και την ομάδα Σάλλα.

σ.σ. και ξέρουν πολύ καλά οι lobbystaράδες Πάσχο μου, πόσες φορές έχουμε…αγαπήσει και την Πειραιώς και τη Γενική και την ομάδα Σάλλα. Οχι για να μην διανοηθεί κάποιος να υποθέσει μ@λ@κίες.

 ο λουμπινιάρης.-

Υ.Γ. Εάν η διοίκηση Απ. Ταμβακάκη μένει στην ΄΄ιστορία΄΄ ως αυτή, που ΔΕΝ στάθηκε ικανή να αξιοποιήσει το συγκριτικό πλεονέκτημα της Finansbank ( τότε, που η αποτίμηση της είχε φτάσει τα σχεδόν 10 δις ευρώ), η νυν διοίκηση Ζανιά- Τουρκολιά- Χριστοδούλου θα μείνει για τα επαχθέστερα.

    Πάσχο μου, επειδή είσαι πολύ νεότερος μου δες και αυτό για να μαθαίνεις.

Three Stooges were an American vaudeville and comedy act of the early to mid-20th century best known for their numerous short subject films. Their hallmark was physical farce and slapstick. In films, the Stooges were commonly known by their first names: “Moe, Larry, and Curly” or “Moe, Larry, and Shemp,” among other lineups depending on the films.