ΡΩΣΙΑ: ΑΙΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

by on 12 Μαρτίου 2018

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι από σήμερα μπορούν να εισάγουν λαχανικά οι τουρκικές εταιρείες που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Η εκπρόσωπος της ρωσικής Υπηρεσίας Κτηνιατρικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου (Rosselhoznadzor) Γιούλια Μελάνο δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Η Rosselhoznadzor αποφάσισε να άρει την απαγόρευση εισαγωγής ροδιού, πιπεριάς, μαρουλιού, κολοκυθιού και άλλων ποικιλιών κολοκυθιού από την Τουρκία. Ο λόγος είναι ότι δεν εντοπίστηκαν γεωργικά παράσιτα στις μεταφορές από τις τουρκικές εταιρείες στις οποίες έχουμε δώσει άδεια».

«Μεταφορές μπορούν να πραγματοποιήσουν όλες οι εταιρείες που θέλουν να εισάγουν αυτά τα προϊόντα από την Τουρκία στη Ρωσία. Η μοναδική προϋπόθεση είναι να δοθεί φυτοϋγειονομική εγγύηση για τα προϊόντα που θα μεταφερθούν από το τουρκικό υπουργείο Τροφίμων και Κτηνοτροφίας», πρόσθεσε η Μελάνο.

Οι εισαγωγές των εν λόγω προϊόντων είχαν απαγορευτεί το 2016. Η Rosselhoznadzor ήρε σταδιακά τις απαγορεύσεις για ορισμένες εταιρείες ύστερα από σχεδόν δυόμιση χρόνια.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »