Ρολά μελιτζάνας με κεφτέδες – İslim kebabı

by on 10 November 2019

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα υπέροχο κεμπάπ διαφορετικό από τα άλλα. Το “islim kebabı” είναι κεφτές τυλιγμένος σε τηγανητή μελιτζάνα και ανήκει στην κουζίνα του Γκαζίαντεπ που θεωρείται γαστρονομική πρωτεύουσα της Τουρκίας.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

4 μελιτζάνες

1 κούπα λάδι

4 ντοματίνια

2 πιπεριές μακρόστενες

Μισό κιλό κιμά

1 κρεμμύδι

4 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη

2 σκελίδες σκόρδο

1 αβγό

Αλάτι

Πουλ μπιμπέρ

Κύμινο

Πιπέρι

Για τη σος:

2 κουταλιές λάδι

2 ντομάτες

1 σκελίδα σκόρδο

Μισή κούπα ζεστό νερό

Αλάτι πιπέρι

Πρώτα καθαρίζουμε ριγωτά τις μελιτζάνες και τις κόβουμε κάθετα σε τέσσερις φέτες. Τις βάζουμε σε ένα μπολ με αλατισμένο νερό για μισή ώρα για να ξεπικρίσουν. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη, την φρυγανιά, το τριμμένο σκόρδο και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε και ζυμώνουμε για 10-15 λεπτά.

Φτιάχνουμε οκτώ στρογγυλούς κεφτέδες από το μίγμα και τις ψήνουμε στο τηγάνι με λίγο λάδι.

Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το νερό τις ξεπλένουμε και τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και έπειτα τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Κόβουμε τις πιπεριές στα τέσσερα και τα ντοματίνια στα δύο.

Παίρνουμε δύο κομμάτια μελιτζάνας και τα τοποθετούμε σταυρωτά. Στο κέντρο βάζουμε έναν κεφτέ, διπλώνουμε, βάζουμε ένα κομμάτι πιπεριά, ένα κομμάτι ντοματίνι και κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί φούρνου.

Ετοιμάζουμε τη σος βάζοντας δύο κουταλιές λάδι σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το σκόρδο τριμμένο και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 4-5 λεπτά.

Περιχύνουμε το ταψί με αυτή τη σος και ψήνουμε το φαγητό στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.

Καλή όρεξη!