Πώς μπορώ να κερδίσω χρήματα επενδύοντας σε ταξί στην Κολομβία;

by on 25 November 2020

Δυνατότητες κέρδους στον τομέα των δημόσιων μεταφορών της Κολομβίας

Οι ειδικοί έχουν συμφωνήσει από κοινού ότι οι ρυθμοί αύξησης του πληθυσμού, η αστικοποίηση και η ιδιοκτησία ιδιωτικών αυτοκινήτων είναι οι σημαντικότεροι καθοριστικοί παράγοντες της ζήτησης για δημόσιες συγκοινωνίες. Πουθενά αλλού αυτοί οι παράγοντες δεν είναι πιο αισθητοί από ό, τι στην Κολομβία – ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα Μπογκοτά. Με ποσοστό αστικοποίησης 80,78% το 2018, ποσοστό αύξησης πληθυσμού 1% και με αναλογία 71: 1000 ατόμων προς όχημα, η Κολομβία έχει μία από τις υψηλότερες απαιτήσεις μεταφορών του δημόσιου τομέα σε όλο τον κόσμο.

Αντίστοιχα, η έρευνα δείχνει ότι σχεδόν το 68% του συνόλου των επιβατικών ταξιδιών στην Κολομβία πραγματοποιείται μέσω δημόσιας συγκοινωνίας – σχεδόν 7 στα 10 άτομα χρησιμοποιούν δημόσιες συγκοινωνίες στη χώρα. Με αυτές τις δυναμικές, ο χρόνος είναι ώριμος για τους ανθρώπους να κινηθούν στον τομέα – ευτυχώς, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες επενδύσεων στις οποίες μπορείτε να εξαργυρώσετε.

Το μέγεθος αγοράς ταξί της Κολομβίας και τα εμπόδια στην επιτυχία της Uber

Η Κολομβία έχει σήμερα πληθυσμό 50 εκατομμυρίων ανθρώπων. Η Uber λειτουργεί επί του παρόντος μόνο με 88.000 οδηγούς και έχει 2 εκατομμύρια χρήστες. Λαμβάνοντας υπόψη ότι μόνο το 7,1% του πληθυσμού κατέχει ιδιωτικό αυτοκίνητο, η δημόσια υπηρεσία ταξί έχει ακόμα μια αγορά 44,5 εκατομμυρίων ανθρώπων που μπορεί να εξυπηρετήσει.

Πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι ενώ η Uber είναι μια μαζικά επιτυχημένη επιχείρηση, μεγάλο μέρος της επιτυχίας της προέρχεται από περιοχές υψηλού εισοδήματος και υψηλής τεχνολογίας στον κόσμο. Όταν συγκρίνετε τις περιοχές λειτουργίας, λειτουργεί σε μια μεγαλύτερη γεωγραφική περιοχή σε περιοχές όπως η Βόρεια Αμερική, η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή, η Κίνα, η Ινδία και έπειτα ο Ειρηνικός. Υπάρχει ένα πολύ αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό αυτών των περιοχών – είναι αναδυόμενα, υψηλού εισοδήματος και τεχνολογικά προηγμένα έθνη – η μέση διείσδυση στο Διαδίκτυο είναι στο 68% σε αυτά τα μέρη. Ομοίως, η μέση διείσδυση smartphone είναι στο 53%.

Γνωρίζετε ποια είναι αυτά τα στατιστικά στοιχεία για την Κολομβία; Το 58% του συνόλου του πληθυσμού έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ενώ μόνο το 40% του πληθυσμού χρησιμοποιεί smartphone.

Δεδομένου ότι η εξάπλωση των smartphone και η ώθηση προς την καθολική πρόσβαση στο Διαδίκτυο χρησίμευσαν ως ερεθιστικά για τις εφαρμογές χαλάρωσης, η Uber έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει στην Κολομβία. Η δομή της αγοράς δεν μπορεί απλώς να επιτρέψει στην Uber να πετύχει στην αγορά, εκτός εάν από κάποιο θαύμα η διείσδυση στο διαδίκτυο και το smartphone αυξάνεται σημαντικά στη χώρα. Έτσι, ενώ το σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών μαίνεται ενάντια στην άφιξη του Uber στην Κολομβία, η εφαρμογή δεν παρουσιάζει μεγάλη απειλή για τις υπηρεσίες ταξί της κλασικής σχολής.

Επενδυτικές ευκαιρίες


Μέχρι τώρα είναι πολύ σαφές ότι οι υπηρεσίες ταξί λειτουργούν και αναπτύσσονται στην Κολομβία με τεράστιο αριθμό ατόμων που χρησιμοποιούν ταξί για μεταφορά. Ομοίως, υπάρχουν πολλά ταξί που πωλούνται στη χώρα αυτή τη στιγμή – με ανθρώπους που αγοράζουν χιλιάδες ταξί κάθε χρόνο. Έτσι, το ερώτημα που πρέπει να κάνετε τώρα είναι: πώς μπορώ να κερδίσω χρήματα επενδύοντας σε ταξί στην Κολομβία;

Φτιάξτε πυραμίδα και θησαυρίστε

Γίνετε μεσίτης των ταξί. Αγορά και πώληση ταξί, με μίσθωση δίνοντας δάνεια από τις ροές της πυραμίδας. Με αποδόσεις 15% και βάση τα 50.000 ευρώ.

Δώσε και μένα μπάρμπα !

Καλή επιτυχία…