ΠΩΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ !!!!

by on 19 Ιουλίου 2015

Του Νίκου Πάσχου

Είδα και εγώ τον βαρύγδουπο τίτλο ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ  ΤΗΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ …….στο νομοσχέδιο που περνάει την τετάρτη 22 Ιουλίου από την Βουλή ως το δεύτερο προαπαιτούμενο για την συμφωνία με τους δανειστές …….και είπα μέσα μου  ΜΠΡΑΒΟ ….επιτέλους θα τελειώσει το φαινόμενο της απαράδεκτης  τεράστιας καθυστέρησης της απονομής δικαιοσύνης στην χώρα μας όπου μια δίκη μπορεί να πάρει και 15 χρόνια για να τελειώσει. Μελετάω λοιπόν με προσοχή το σχετικό νομοσχέδιο και τι να δω , η μοναδική επίσπευση που προωθεί το νομοσχέδιο αυτό είναι η επίσπευση των διαδικασιών με τις οποίες οι τράπεζες θα κατάσχουν και θα παίρνουν τα σπίτια των  ελληνικών νοικοκυριών  !!!! Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί επιταγή της τρόικας και των τραπεζών. Οι πλειστηριασμοί πλέον  θα γίνονται με διαδικασίες εξπρές. όλα τα άλλα όχι μόνο την επισπεύδουν την απονομή της δικαιοσύνης , αλλά την παρακωλύουν και την καθιστούν άκρως αδιαφανή  με  «Βουβές δίκες» και Δίκες χωρίς μάρτυρες….

«Επιμελητής» του νομοσχεδίου αυτού ήταν ο τεως ΓΓ του Υπουργείου δικαιοσύνης, το οποίο χωρίς ΚΑΜΙΑ  αλλαγή  έρχεται να περάσει τώρα εσπευσμένα από την Βουλή , από τα πρώτα προαπαιτούμενα για την  επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές .

Αυτή και αν είναι ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΗ ΑΛΑΓΗ  …… πολύ  μεγάλη η πρεμούρα των ΝΕΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ να περάσουν την απαίτηση των δανειστών για το νομοσχέδιο που είχαν στα συρτάρια από πέρυσι το καλοκαίρι αλλά ούτε οι προηγούμενοι μνημονικοί δεν τόλμησαν να περάσουν και να το πλασάρουν ως την μεγαλύτερη διαρθρωτική αλλαγή στην δικαιοσύνη .

Πρόκειται για ρυθμίσεις που δεν είχαν τολμήσει να φέρουν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ & φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε συνέχεια σειράς βαρύτατα δυσμενών μέτρων κατά της μικρής και μεσαίας τάξης ή της μικρής ιδιοκτησίας.

……έτσι συνεχίστε …..καλά το πάτε  παιδιά …πρώτη φορά αριστερά

comments
 
Leave a reply »

 
 • g.k.
  20 Ιουλίου 2015 at 00:32

  στήν εποχή τής παντοκρατορίας τού πασόκ υπήρχε ένα τσιτάτο ατάκα ότι η αλλαγή δέν γίνεται χωρίς τό κκε……..

  εεεεε λοιπόν αυτήν τήν πλακίτσα αυτόν τόν κλαυσίγελο πού μάς λένε τώρα γιά τήν παρουσίαση τού συγκεκριμένου πρός ψήφιση νομοσχεδίου θά πρέπει νά τόν διατυπώσουμε περισσότερο προσαρμοσμένο στήν σημερινή πραγματικότητα ενθυμούμενοι τό κκέδικο σύνθημα…..αφ’ενός μέν επειδή δικαιοσύνη δοτή δέν νοείται αφ’ετέρου δέ ελλείψει συνταγματικού δικαστηρίου

  η αλλαγή της δέν γίνεται χωρίς εκλογές….τήν άμεση καί άδολη εκλογή της από τόν λαό….αυτός θά πρέπει νά είναι ο τελικός άμεσος κριτής τής ανεξαρτησίας της αλλά καί τής επάνδρωσής της…..

  Απάντηση