ΠΩΣ ΑΚΥΡΩΣΕ ΚΑΙ «ΔΙΕΓΡΑΨΕ» Ο ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ

by on 12 Μαρτίου 2018

Στη διάρκεια συζήτησης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, πριν λίγα 24ωρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και νέος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, έθεσε τους τρεις στόχους της κυβέρνησης για την έξοδο από τα μνημόνια και την επόμενη μέρα της χώρας.

Όπως είπε, οι τρεις στόχοι είναι:

  1. Να πετύχουμε την απεξάρτηση από τα μνημόνια. Να φύγουμε από τα μνημόνια και την επιτροπεία, χωρίς προαπαιτούμενα ή αιρέσεις.

  2. Να μπορούμε να αναχρηματοδοτούμε το χρέος μας, αφού βεβαίως ρυθμιστεί, από τις αγορές.

  3. Να έχουμε το δικό μας πρόγραμμα. Εμείς να το σχεδιάσουμε, εμείς να έχουμε την ιδιοκτησία, εμείς την ευθύνη και τη δέσμευση να το υλοποιήσουμε.

 Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του χθες στη γερμανική εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung ακύρωσε και «διέγραψε» άμεσα τους τρεις στόχους του Γιάννη Δραγασάκη.

«Μετά το τέλος του προγράμματος διάσωσης, θα υπάρξει εποπτεία, η οποία θα διασφαλίσει τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στη χώρα. Πόσο στενή θα είναι αυτή η εποπτεία θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και από τη Γερμανία. Αυτό, όμως, δεν θα είναι ένα νέο πρόγραμμα με όρους, αλλά αφορά σε μια αξιολόγηση, όπως για κάθε μέλος της ευρωζώνης, με τα αντίστοιχα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων σχολιάζοντας την πολιτική που αναμένεται να ακολουθήσει ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Ολαφ Σολτς, τονίζει: «Σαφώς η συνεργασία με τον Oλαφ Σολτς θα είναι διαφορετική σε σύγκριση με τον προκάτοχό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Για ένα πράγμα όμως είμαι βέβαιος:

θα είναι ένας γνήσιος Γερμανός υπουργός Οικονομικών, πιστός στην παράδοση της σταθερότητας.

Αυτό είναι μέρος της γερμανικής ιδιοσυγκρασίας και κουλτούρας«.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »