ΠΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ, υπ΄όψιν Προέδρου Κων. Μποτόπουλου. (*)

by on 24 September 2014

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Ε. Κεφ διαβάζω πως…

΄΄ ΟΧΙ , να μην είμαστε γκρινιάρηδες για τα εγχώρια στραβά: ούτε τέσσερις μήνες δεν καθυστέρησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να επιτελέσει το έργο της!

Χθεσινή ανακοίνωση της Viohalco SA περί προστίμου που της επέβαλε η εγχώρια εποπτική αρχή, προκάλεσε πεντάλεπτη σύγχυση. Μετά όμως επικράτησε η ψυχραιμία και η προσεκτική ανάγνωση.

Η, με έδρα το Βέλγιο, εισηγμένη στο ΧΑ και το Εuronext Viohalco SA ενημερώθηκε προ ημερών (ωρών;) σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να επιβάλει πρόστιμο ύψους 230.000 ευρώ, «διότι, μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσής της με απορρόφηση της «ΒΙΟΧΑΛΚΟ Α.Ε», αν και υπερέβη το 1/3 των δικαιωμάτων ψήφου των εισηγμένων εταιρειών «ΣΙΔΕΝΟΡ Α.Ε.», «ΕΛΒΑΛ Α.Ε.», «ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε.», ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.», «ΕΤΕΜ Α.Ε.», «ΣΙΔΗΡΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΙΔΜΑ Α.Ε.» και «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ Α.Ε.», δεν προέβη σε υποχρεωτικές δημόσιες προτάσεις προς τους μετόχους της μειοψηφίας όλων των ανωτέρω εταιρειών και για το σύνολο των μετοχών τους, κατά παράβαση του άρθρου 7 παρ. 1 του ν. 3461/2006 ».

Όταν οι πάντες εδώ, του Τύπου συμπεριλαμβανομένου, αφού υπήρξε σχετική ανακοίνωση στις 30/5/2014 γνώριζαν τα περί επιβολής προστίμου σε μία υπόθεση όχι συνηθισμένη για τα ελληνικά δεδομένα και αφού προηγήθηκαν πολλές αψιμαχίες, διαφωνίες, αποσύρσεις ρυθμίσεων και διατάξεων, είναι δυνατόν η ίδια η εταιρεία να ενημερώνεται με τετράμηνη καθυστέρηση;

Για την ιστορία, η Viohalco SA θα συγκαλέσει εντός των επόμενων ημερών ΔΣ, προκειμένου να αποφασίσει στην ουσία εάν θα προσβάλει ή όχι την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η οποία καλό θα είναι να αυξήσει ταχύτητες και να βελτιώσει ανακλαστικά.

Άμεσα…

σ.σ. αφορά σε σχόλιο της στήλης ΧΑΜαιλέων/   Euro2day που μόνο ως αντισυστημικό ή εμπαθές δεν μπορεί να θεωρηθεί.

(*) μεγάλη καρδιά αυτός ο Ευ. Βενιζέλος, ρε Πάσχο μου. Πολύ μεγάλη…

με   εκτίμηση, Πρόεδρε μου

ο Αλιεύς.