ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ALPHA BANK !!!

by on 25 July 2014

Προκαλούν οι αναλυτές της Alpha Bank στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων λέγοντας ότι είναι ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της ανεξαρτησίας της λειτουργίας των ελληνικών τραπεζών με έγκαιρη αναβάθμιση του ιδιοκτησιακού τους ελέγχου από τον ιδιωτικό τομέα! Με λίγα λόγια κομψά εκφρασμένα μας λένε ότι πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω η ανεξαρτησία των τραπεζών!

«Αυτό μπορεί τώρα να προωθηθεί έγκαιρα και προγραμματισμένα με εκμετάλλευση του ισχυρού επενδυτικού ενδιαφέροντος που ήδη εκδηλώνεται για τις ελληνικές τράπεζες και απεικονίζεται στην αξία των δικαιωμάτων αγοράς (warrants) των μετοχών τους, που είναι σήμερα στην κατοχή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Μια τέτοια εξέλιξη θα επιτρέψει στις τράπεζες να επικεντρώσουν περισσότερο την προσοχή τους στην κατ’ εξοχή τραπεζική τους δραστηριότητα, με αποτελεσματική υλοποίηση των εγκριθέντων επιχειρηματικών τους προγραμμάτων για την ενίσχυση της αποδοτικότητάς τους και για την αποτελεσματικότερη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της Alpha, υπογραμμίζοντας πως μετά την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των προγραμμάτων αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Πειραιώς, της Εθνικής Τραπέζης και της Alpha είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα».

Δεν μπορούν λένε να επικεντρωθούν στην τραπεζική τους δραστηριότητα. Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον; Από ποιους; Ο Paulsonμείωσε το ποσοστό στην τράπεζα σας κύριοι. Φεύγουν. Τα warrants; Μα πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο. Αποκτήθηκαν από τους τραπεζίτες δωρεάν. Δεν πλήρωσαν ούτε ένα σεντς.

Κύριοι αναλυτές πείτε στον ελληνικό λαό πόσα δις χρεώθηκε και που πήγαν αυτά τα χρήματα στην Alpha. Αναλυτικά. Πήραμε τόσα και πήγαν εκεί. Μπορείτε; Είστε υπόλογοι και υποχρεωμένοι σε έναν Λαό που του φορτώσατε την δική σας επενδυτική δραστηριότητα με το ρίσκο να μεταφέρετε σε τρίτους. Μια ιδιωτική εταιρία ήσασταν που φαλίρισε για την στρατηγική της σε επενδύσεις ομολόγων.  Παίξατε και χάσατε. Και αντί να ανάβετε λαμπάδες ζητάτε και τα ρέστα από πάνω. Προκαλείται για άλλη μια φορά, κύριοι της Alpha bank …