ΠΟΣΑ ΔΙΣ ΕΧΕΙ ΔΑΝΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΣΤΟΥΣ SUPERMARKETΑΔΕΣ;

by on 15 Ιουλίου 2014

Για να μπούμε καλά στο θέμα θα σας μεταφέρω τι έγραφε το «Πρώτο Θέμα»  για τα «παιδιά της Carrefour» και αμέσως μετά θα σας αντιπαραβάλω τα στοιχεία του ισολογισμού. Θα φρίξετε. Όσο και να ψάξεις τον κλάδο δεν μπορείς να μαζέψεις τα δις που έχουν δοθεί από το καρτέλ στους supermarketαδες. Πρόκειται για ασύλληπτα ποσά. Υποθήκες; Ναι βέβαια. Ούτε στο 1/1.000.000 η εμπράγματη αξία. Εις υγεία των κορόιδων….

JEROME LOUBERE

…….Ο «Ελληνας» Γάλλος που απαρνήθηκε το Παρίσι για χάρη του Μαρινόπουλου.

Το τζούντο, η αγάπη του για την πατρίδα μας και η φιλία του με τον Αντώνη Ρέμο.

Οταν πριν από δύο χρόνια είχαμε γράψει πως ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της «Carrefour» στην Ελλάδα κ. Jerome Loubere ήταν φανατικός λάτρης της χώρα μας, «κολλημένος» με το φαγητό και τις φυσικές ομορφιές της και ότι στο αυτοκίνητό του αντί για τα ρομαντικά γαλλικά τραγούδια προτιμά να ακούει τον Αντώνη Ρέμο, κανένας δεν πίστευε πως ο διεθνής μάνατζερ εννοούσε αυτά που μας έλεγε. Να όμως που με την πραγματικά πρωτότυπη μεταγραφή του από τον πολυεθνικό κολοσσό της «Carrefour» στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Μαρινόπουλου (ΦΑΜΑΡ, «Starbucks», GAP, «Grand Optical» κ.ά.) αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Η ελληνολατρεία σε όλο της το μεγαλείο.

Η πρόσφατη μεταπήδηση στο νέο του πόστο υπήρξε μια έκπληξη πρώτου μεγέθους. Κι αυτό διότι δεν υπάρχει προηγούμενο μεταγραφής ξένου μάνατζερ από πολυεθνική σε ελληνική εταιρεία, κατά τη διάρκεια της θητείας του στη χώρα μας. Πολύ περισσότερο όταν αυτή η πολυεθνική είναι ο κολοσσός «Carrefour». Κι όμως, ο κ. Loubere, ο άνθρωπος που μοιάζει σαν δίδυμος αδελφός του γνωστού Γάλλου ηθοποιού Ζεράρ Ντεπαρντιέ έκανε το μεγάλο άλμα, εκπλήσσοντας ακόμα και τους πιο κοντινούς του συνεργάτες. Εγκατέλειψε δηλαδή την επιχειρηματική οικογένεια της «Carrefour», άφησε μια πολυεθνική που ως τόπο καταγωγής έχει την ίδια του την πατρίδα και όλα τα παραπάνω για τα μάτια της οικογένειας Μαρινόπουλου. Στην Ελλάδα, ενδεχομένως μια τέτοια κίνηση να την εκλαμβάναμε ως «αλλαξοπιστία». Στη Γαλλία ίσως και να είναι «business as usual».

Για όσους γνωρίζουν όμως… Carrefourικά, η μεταπήδηση Loubere δεν υπήρξε κεραυνός εν αιθρία. Κι αυτό διότι η προσωπική του σχέση με τον κ. Πάνο Μαρινόπουλο και συνολικά με τη γνωστή ελληνική επιχειρηματική οικογένεια ήταν πολύ καλή και στενή. Οταν λοιπόν ήρθε η πρόταση συνεργασίας, ο ίδιος άδραξε την ευκαιρία, αλλάζοντας όχι μόνο επιχείρηση αλλά και τρόπο ζωής. Κι αυτό επειδή ο ίδιος δείχνει διατεθειμένος να μείνει για πολλά χρόνια ακόμα στην Ελλάδα και να μην είναι ένας ακόμα διεθνής μάνατζερ-κομήτης.

Μιλάει, τρώει, φέρεται ελληνικά και τραγουδάει Ρέμο …..

Να μάθουμε … Carrefourικά;

Κύκλος εργασιών για το 2010: 1.875.672.328 ευρώ. Καθαρές ζημιές 73.477.707 !!! Σύνολο υποχρεώσεων (μακροχρόνια και βραχυπρόθεσμα) 1.009.535.252 !!!

Κύκλος εργασιών για το 2011: 1.832.940.025 ευρώ. Καθαρές ζημιές 255.174.035 !!! Σύνολο υποχρεώσεων (μακροχρόνια και βραχυπρόθεσμα) 1.115.739.422 !!!

Πήρα δυο χρήσεις στην έναρξη της κρίσης. Έχετε καταλάβει μάγκες τι παίζει; Στα ακίνητα της εταιρίας υφίστανται εμπράγματα βάρη ύψους 621.590. Υπολογισμένα με την τιμή ακινήτου της εποχής.

Καταλάβατε τώρα γιατί ο Γάλλος απαρνήθηκε το Παρίσι για χάρη του Μαρινόπουλου και Μιλάει, τρώει, φέρεται ελληνικά και τραγουδάει Ρέμο ….. ….. και συνεχίζει και σήμερα στο τιμόνι της Μαρινόπουλος; Μαλάκας είναι; Στη Γαλλία με τέτοια αποτελέσματα θα είχε καταλήξει να πουλάει τσάντες με τους μαύρους κάτω από τον Πύργο του Άιφελ. Εις υγεία ελληναρά μου. Πλήρωνε φόρους ανακεφαλοποίησε τις τράπεζες και γύρνα πλευρό να ροχαλίσεις δυνατά. Ο Γάλλος και ο Μαρινόπουλος θα συνεχίσει να γλεντάει, να τρώει, να  φέρεται ελληνικά και να τραγουδάει Ρέμο …..

Εσύ και τα παιδιά σου;

Be the first to comment!
 
Leave a reply »