ΠΟΙΟΙ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;

by on 2 November 2015

Του Νίκου Πάσχου

Στην αρχή έγραψαν ότι πέθανε από καρδιακή προσβολή. Μετά έγραψαν ότι βρέθηκε νεκρός σε χαντάκι. Μετά έγραψαν ότι βρέθηκε στην πλαγιά με τουμπαρισμένο το αυτοκίνητο του. Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει ότι το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και ανετράπη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού…

Τι έχει συμβεί πραγματικά; Ο Γιώργος Γερμανός οδηγούσε ένα Mazda Tribute τετρακίνητο τζιπ μικρού μεγέθους στη κατηγορία του. Ευκολοδήγητο και εύχρηστο.  Ο 66χρονος γνώριζε πολύ καλά όλη την περιοχή αφού διατηρούσε και εξοχικό στην Παύλιανη ! Στο σημείο σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, στη 2η χ/θ από τη διασταύρωση της επαρχιακής οδού Παύλιανης – Αποστολιάς Φωκίδας, οι ταχύτητες που μπορούν να αναπτυχτούν είναι μικρές. Στενός, επικίνδυνος, ανηφορικός και κατηφορικός δρόμος, με κατάσταση οδοστρώματος κάτω του μετρίου έως άσχημου, όσοι έχουν περάσει γνωρίζουν. Ο 66 χρόνος γνώριζε την διαδρομή και όλη την περιοχή λόγο εξοχικής κατοικίας. Η  εκτροπή και ανατροπή του οχήματος δεν μπορεί να έχει προέρθει από υπερβολική ταχύτητα. Η ώρα στην επίσημη ανακοίνωση,  05:45΄,είναι κατά προσέγγιση αφού δεν υπάρχουν  αυτόπτες μάρτυρες !

Τι αναφέρουν τα τοπικά μέσα;

…….Ο πασίγνωστος επιχειρηματίας από την Αττική ξεκίνησε τα ξημερώματα της Κυριακής να πάει για κυνήγι αγριογούρουνου, στην περιοχή της Οίτης, με μια μεγάλη παρέα κυνηγών. Σύμφωνα με πληροφορίες τα αυτοκίνητα χωρίστηκαν για να καλύψουν διαφορετικές περιοχές στους πρόποδες της Οίτης. Οι φίλοι του που ανησύχησαν όταν δεν απαντούσε άρχισαν να τον αναζητούν. Τελικά τον εντόπισαν πεσμένο στην πλαγιά και βάρια τραυματισμένο. Τον τύλιξαν με κουβέρτες και του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με πληροφορίες όταν τον παρέλαβε το ασθενοφόρο ήταν ακόμη ζωντανός, αλλά στη διαδρομή μετά από 10΄ λεπτά περίπου άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο ασθενοφόρο. Ο 66χρονος κυνηγός διακομίστηκε στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Του είχαν πει να πάει από άλλο δρόμο

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κάποιοι από την παρέα του, του είχαν πει να πάει από τον άλλον δρόμο που οδηγεί στην Παύλιανη και όχι από τον επαρχιακό που πάει Αποστολιά – Καλοσκοπή – Παύλιανη.

Ωστόσο ο 66χρονος επέλεξε αυτό το δρομολόγιο, που αποδείχτηκε μοιραίο…….

Ποιοι ήταν οι λόγοι που ήθελε να ακολουθήσει αυτή την διαδρομή και όχι αυτή που του πρότειναν οι φίλοι του;

Ποια ήταν η τελευταία τηλεφωνική συνομιλία του, τι ώρα και με ποιον μίλησε ο μακαρίτης;

Συνεχίζεται…