ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΩΝ; ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΟΤΕ;

by on 3 Μαρτίου 2015

Έτοιμη να ξεπεράσει κάθε πρόβλημα που ενδέχεται να εμφανιστεί στην Ελλάδα σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΟΤΕ, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Telekom, Τίμοθι Χέτγκες. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του γερμανικού τηλεπικοινωνιακού ομίλου στο πλαίσιο του φετινού Mobile World Congress, ο κ. Χέτγκες εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις κινήσεις του ΟΤΕ και τους ανθρώπους του, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «αγαπάμε τους ανθρώπους του ΟΤΕ».

Ο κ. Χέτγκες, ο οποίος είχε ερωτηθεί σχετικά από Γερμανό δημοσιογράφος, υποστήριξε ότι «επιδιώξαμε να βρούμε λύσεις ώστε ο ΟΤΕ να ξεπεράσει το δύσκολο περιβάλλον» και πλέον ο ελληνικός όμιλος σε λειτουργικό επίπεδο βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, προσθέτοντας ότι «σε περίπτωση που υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα είμαι βέβαιος ότι θα το επιλύσουμε μαζί με τους ανθρώπους του ΟΤΕ».

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της Deutsche Telekom για την Ευρώπη, Κλαούντια Νεμάτ, επεσήμανε ότι «είναι πολύ σημαντικό να είμαστε δίκαιοι απέναντι στην Ελλάδα», ενώ μιλώντας στους Έλληνες δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου ανέφερε ότι σκοπεύει να συναντηθεί με τους αρμόδιους –για τις τηλεπικοινωνίες- υπουργούς της νέας κυβέρνησης. Η κ. Νεμάτ ανέφερε ακόμη ότι είναι σε εξέλιξη συζητήσεις για την μετονομασία της Cosmote Albania σε Τ-Mobile. Όσον αφορά το ενδεχόμενο μετονομασίας ΟΤΕ – Cosmote, απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο λόγω του πολύ καλού brand name που έχουν ΟΤΕ και Cosmote στην Ελλάδα.

 Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, η Deutsche Telekom εγκαινίασε το νέο πανευρωπαϊκό δίκτυο της που βασίζεται αποκλειστικά στο Internet Protocol (IP) και το οποίο προσφέρει σημαντική μείωση του κόστους αλλά και τη δυνατότητα για βελτιωμένες υπηρεσίες προς τους συνδρομητές της. Το συγκεκριμένο δίκτυο λειτουργεί σε Κροατία, Ουγγαρία και Σλοβακία, ενώ επεκτείνεται και σε άλλες χώρες. Η Ελλάδα, μαζί με τη Ρουμανία, θα είναι οι δύο τελευταίες χώρες οι τηλεπικοινωνιακές υποδομές των οποίων θα είναι ΙΡ, κάτι που θα γίνει το 2018.

Γενικότερα, η DT σκοπεύει να επενδύσει πάνω από 6 δισ. ευρώ εκτός Γερμανίας σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές μέχρι το 2018. Για την Ελλάδα, το πλάνο περιλαμβάνει την αξιοποίηση της τεχνολογίας vectoring ώστε να προσφέρει ο ΟΤΕ ευρυζωνικές συνδέσεις VDSL με ταχύτητες έως 100 Mbps, καθώς και την επέκταση της πληθυσμιακής κάλυψης του δικτύου 4G της Cosmote στο 98% από 70% που είναι σήμερα.

Imerisia – Δημήτρης Μαλλάς

Be the first to comment!
 
Leave a reply »