ΠΛΗΡΩΣΑΝ 107 ΔΙΣ. ΓΙΑ ΝΑ «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ»

by on 30 January 2018

Oι αρχές της Σαουδικής Αραβίας έχουν φτάσει σε συμφωνίες αξίας άνω των 107 δισ. δολαρίων, με ανθρώπους που τους είχαν υπό κράτηση, λόγω έρευνας για τη διαφθορά. Δεν έχουν όμως συμφωνήσει με 56 υπόπτους, που παραμένουν υπό κράτηση.

Οι πληρωμές για την απελευθέρωση είναι συνδυασμός «διαφόρων περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων ακινήτων, μετρητών, εμπορικών εταιρειών και άλλων», σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα Saud Al Mojeb και την ανακοίνωση, που δημοσιεύθηκε από Κέντρο Διεθνούς Επικοινωνίας της κυβέρνησης.

Κάποιοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι λόγω έλλειψης στοιχείων. Συνολικά 381 άνθρωποι προσήλθαν για ανάκριση, είτε ως ύποπτοι είτε για να παρέχουν στοιχεία. Οι αρχές, σύμφωνα με το Bloomberg, αρνήθηκαν να κάνουν διακανονισμό με 56 άτομα, «λόγω άλλων εκκρεμών εγκληματικών υποθέσεων, έτσι ώστε να συνεχίσουν τη διαδικασία των ερευνών», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η επιχείρηση κατά της διαφθοράς του πρίγκιπα Mohammed bin Salman έχει προκαλέσει αναταραχή στο Βασίλειο, από το Νοέμβριο που ξεκίνησε. Δισεκατομμυριούχοι, πρίγκιπες και άλλοι αξιωματούχοι παρέμειναν σε κράτηση στο ξενοδοχείο Ritz Carlton, στο Ριάντ.

Τώρα, το ξενοδοχείο έχει αδειάσει από όλους τους κρατούμενους, σύμφωνα με όσα είπε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος δεν ανέφερε πού κρατούνται όσοι δεν έχουν έρθει σε συμφωνία με τις αρχές. Τα ονόματα των υπόπτων και τα στοιχεία εναντίον τους δεν ανακοινώθηκαν ποτέ επισήμως.

euro2day