ΠΗΡΑ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ, ΛΕΕΙ Ο.. ΠΕΙΝΑΛΑΣ (video)

by on 27 Φεβρουαρίου 2018

Ο Δημήτρης Μάρδας, εμπνευστής της ρύθμισης για τη χορήγηση επιδόματος ενοικίου και στους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, παραδέχεται ότι η διάταξη που πέρασε στα κρυφά από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν λάθος και υπόσχεται να επιστρέψει όσα εισέπραξε ο ίδιος κάνοντας χρήση της διάταξης από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Αύγουστο του 2015.

Ωστόσο, από την περίπου απολογητική αλλά και σχεδόν υποκριτική δήλωση του κ. Μάρδα προκύπτουν μια σειρά από βαρύνουσας σημασίας πολιτικά ερωτήματα:

* Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ εισηγήθηκε και υπερψήφισε τη ρύθμιση για χορήγηση επιδόματος ενοικίου στους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς με ένα σχέδιο νόμου που έκοβε μισθούς και συντάξεις σε εκατομμύρια Έλληνες; Υπενθυμίζεται ότι η χαριστική διάταξη πέρασε κρυμμένη στα μέτρα του μνημονίου 3, που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Αύγουστο του 2015, μετά το δημοψήφισμα και την υποτιθέμενη σκληρή διαπραγμάτευση.

* Γιατί ο κ. Μάρδας και οι υπόλοιποι από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έβαλαν αναδρομική ισχύ στη ρύθμιση για το επίδομα ενοικίου των 1.000 ευρώ μηνιαίως σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς; Μήπως γνώριζαν ότι έρχονται εκλογές και έκαναν ένα δωράκι στους εαυτούς τους για τα προεκλογικά έξοδα;

* Γιατί ο κ. Μάρδας πέρασε αυτή τη φωτογραφική ρύθμιση που ωφελούσε τον ίδιο, ήταν υπουργός το 2015, και μερικούς ακόμη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ; Είναι ηθικό να αυτοεπιβραβεύεται ένας υπουργός με ρύθμιση που νομιμοποιεί μέσα από τη Βουλή στα κρυφά με το ίδιο σχέδιο νόμου που επιβάλλει χαράτσια και κόβει μισθούς και συντάξεις;

* Τι σημασία έχει η εκ των υστέρων δήλωσή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Μάρδα ότι θα έπρεπε να έχουν ληφθεί υπόψη «εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια»; Διότι όλοι αντιλαμβάνονται πως η διαπίστωση αυτή έγινε αφού ανακαλύφθηκε πως το επίδομα των 1.000 ευρώ τον μήνα διοχετευόταν σε υπουργούς ζάπλουτους, όπως η Ράνια Αντωνοπούλου και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.

protothema

Στην περίπτωση του Μάρδα ισχύει το τα έδωσε όλα για ένα πιάτο φαΐ.

Δείτε τον πεινάλα…

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »