ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ… (Θα με θυμηθείς…)

by on 31 July 2015

Ολοένα και περισσότεροι Γερμανοί επιθυμούν να περιοριστεί ο αριθμός των μεταναστών που υποδέχεται η χώρα τους, ενώ πολλοί λίγοι δείχνουν κατανόηση για τους ανθρώπους που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους για να γλιτώσουν από τη φτώχεια και την ανεργία. Αν και η πλειονότητα των Γερμανών (57%) επιθυμεί να παραμείνει σταθερό ή να αυξηθεί το ποσοστό των μεταναστών που γίνονται δεκτοί στη χώρα τους, το τελευταίο εξάμηνο αυξάνεται ολοένα και περισσότερο το ποσοστό εκείνων που τάσσεται υπέρ του περιορισμού του αριθμού των μεταναστών.

Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ARD δείχνει ότι το 34% των Γερμανών επιθυμεί η χώρα να δέχεται τόσους μετανάστες όσους μέχρι τώρα, ποσοστό μειωμένο κατά εννέα μονάδες από τον Ιανουάριο του 2015.

Το 23% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ της αύξησης του ποσοστού, όμως το 38% πιστεύει ότι η Γερμανία θα πρέπει να υποδέχεται λιγότερους μετανάστες. Τον Ιανουάριο του 2015 το ποσοστό αυτό ήταν 21%.

Πάντως το 93% θεωρεί σωστό η Γερμανία να υποδέχεται μετανάστες από χώρες όπου μαίνεται πόλεμος ή εμφύλιος. Επίσης τέσσερις στους πέντε απάντησαν ότι θα πρέπει να γίνονται δεκτοί μετανάστες που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους για να γλιτώσουν από τον διωγμό εξαιτίας των πολιτικών ή των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων.

Αντίθετα πολύ μικρό ποσοστό των Γερμανών δείχνει κατανόηση για τους μετανάστες που φεύγουν από τη χώρα τους εξαιτίας της ανεργίας και της φτώχειας. Το 69% των ερωτηθέντων τάσσεται κατά της υποδοχής αυτών των μεταναστών στη Γερμανία.

Οι απόψεις διίστανται στο ερώτημα αν επαρκούν οι υπάρχουσες υποδομές για τους μετανάστες, με έναν στους δύο να εκτιμά ότι η τρέχουσα πολιτική είναι επαρκής, ενώ το 42% πιστεύει ότι είναι ανεπαρκής.

Εξάλλου το 63% των ερωτηθέντων απάντησε ότι είναι απαραίτητο να αλλάξει η μεταναστευτική πολιτική της Γερμανίας, ενώ αντίθετη άποψη έχει το 27%.

Naftemporiki