ΠΑΤΡΑ: ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΕ 13ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕ ΣΠΙΤΙΑ…

by on 8 May 2015

Πάτρα: Χειροπέδες σε 13χρονο Έλληνα που άνοιγε σπίτια – “Εμπλέκεται” σε 17 κλοπές Συνελήφθη, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και της Ομάδας Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και για παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Σημειώνεται ότι, για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ο 58χρονος πατέρας του ανηλίκου, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Ειδικότερα, στις (5-5-2015) αργά το βράδυ στην Πάτρα, οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στο πλαίσιο περιπολιών, κατέλαβαν τον 13χρονο να οδηγεί αυτοκίνητο χωρίς να κατέχει άδεια ικανότητας οδήγησης και επιπλέον τους ομολόγησε απόπειρα κλοπής που είχε διαπράξει στις (4-5-2015) στην Πάτρα σε σπίτι. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον 13χρονο στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι ο ανήλικος, ενεργώντας κατά περίπτωση, από κοινού με δύο ακόμα συνεργούς του, είχε διαπράξει από την (14-02-2015) έως και την (04-05-2015), δεκαεπτά περιπτώσεις κλοπών, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος που ξεπερνά τις (24.000) ευρώ.

Ως προς τον τρόπο δράσης, ο 13χρονος ενεργώντας από κοινού με τους συνεργούς του, στην ευρύτερη περιοχή των Πατρών, πρωινές ή απογευματινές ώρες, που οι ένοικοι απουσίαζαν από τις οικίες τους, εισέρχονταν σε αυτές είτε από ανασφάλιστα παράθυρα και πόρτες, είτε παραβιάζοντας αυτές με την χρήση αιχμηρών αντικειμένων και αφαιρούσαν κυρίως κοσμήματα και χρήματα.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 13χρονος τελούσε τις κλοπές εν γνώσει του 58χρονου πατέρα του, στον οποίο παρέδιδε μέρος των κλοπιμαίων, ενώ τα κοσμήματα τα διέθετε σε αγοραστές από περιοχές της Αττικής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο, ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

thebest.gr