ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΔΟΜΗΜΕΝΩΝ. (Τα εγκλήματα της δεξιάς)

by on 30 May 2014

Της θείας «Δίκης»

Τα έριξε τα μουτράκια του ο Αγάπιος στη δίκη για το δομημένο ομόλογο. Ας όψεται η κατραπακιά της καταδίκης. Άφησε το δικηγόρο του να αλωνίζει. Είπε λοιπόν ο κ. Αντώνης Φούσας,

όταν ζητούσε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ότι ο Σημαιοφορίδης δεν εκμεταλεύθηκε ποτέ την ιδιότητα του πατέρα του. Ακούς ρε Πάσχο; Ακού να λες. Τί σημασία είχαν οι σχέσεις του με τη γαλάζια παράταξη; Τα κατάφερε μόνος του και τσούπ έγινε και πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ.

Αλλά για να είμαστε σωστοί ως χρησιμοποιήσουμε τα λόγια του δικηγόρου: “Ηρθε στην Αθήνα και εργάστηκε έντιμα. Νοίκιαζε ένα βενζινάδικο και το δούλευε ο ίδιος και η οικογένειά του”. Και για όσους δεν κατάλαβαν αναφερόταν στα πρατήρια της ΕΚΟ στην παραλιακή που ανέλαβε ο …αυτοδημιούργητος Σημαιφορίδης, μόλις η ΝΔ επανήλθε στην κυβέρνηση.

Και από εκεί έγινε πρόεδρος στο ΤΕΑΔΥ, όπως άλλωστε έχει δικαίωμα κάθε βενζινοπώλης… Αλλά ο κ. Φούσσας μας είπε και κάτι ακόμη. Ότι το σκάνδαλο των ομολόγων για το οποίο καταδικάστηκε (αν και είναι ελεύθερος) τον μετέτρεψε σε… αγρότη στην Καστοριά. Καλλιεργεί, λέει, προϊόντα και αν έμπαινε φυλακή, θα καταστρέφονταν τα σπαρτά. Δεν θέλω σχόλια!

Όχι βέβαια ότι ταράχτηκε πολύ ο Αγάπιος με αυτά που άκουσε να λέει ο συνηγορός του. Στα διαλείματα όλο έξω για τσιγαράκι πεταγόταν και έσερνε μαζί του και το φρουρό, αφού ακόμη ήταν ανοιχτό ακόμη το ενδεχόμενο να καταλήξει στη φυλακή.

Ούτε να το ήξερε ότι από 4 φορές ισόβια η οποία ήταν η ανώτατη ποινή που μπορούσε να λάβει, θα έβγαινε χαρωπός στην Αλεξάνδρας για να πάει σπιτάκι του. Ούτε να το ήξερε πραγματικά…