ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΓΙΑ ΜΑΪΜΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ «ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ»

by on 17 December 2018

Ανακοίνωση των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου

Η σημερινή “συνέντευξη” που υποτίθεται ότι έδωσε ο πατέρας μας στη εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ενώ εκκρεμεί και αναμένεται η έκδοση της απόφασης στη δίκη για τη θέση του σε δικαστική συμπαράσταση, μας προκαλεί έκπληξη και οργή.

Από το  – πλήρως αναληθές – περιεχόμενο της συνέντευξης προκύπτει ξεκάθαρα ότι η κατασκευή της αποσκοπεί αποκλειστικά αφενός στην άσκηση αθέμιτης επιρροής ενόψει της δικαστικής απόφασης που πρόκειται να εκδοθεί και αφετέρου στην ουσιαστική προαναγγελία του κλεισίματος της Χαλυβουργικής.

Στους επίδοξους σφετεριστές της περιουσίας του πατέρα μας που την επινόησαν, υπενθυμίζουμε ότι, για λόγους που έχουν διαγνωσθεί από τα πλέον αρμόδια πρόσωπα, είναι αντικειμενικώς αδύνατο να έχει δοθεί οποιαδήποτε συνέντευξη από τον ίδιο και μάλιστα προφορικά. Είναι σαφές, επομένως, ότι δόθηκε με μορφή ήδη συντεταγμένου εγγράφου προς την εφημερίδα, για την οποία δημιουργείται μείζον θέμα.

Η συνέντευξη

Την άποψη του ότι η βαριά βιομηχανία όπως η Χαλυβουργική,δεν μπορεί να ξαναγίνει ανταγωνιστική στην Ελλάδα, εκφράζει ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος. Ο 74χρονος επιχειρηματίας σε συνέντευξη του στην “Καθημερινήτης Κυριακής” αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο λόγος που δεν μπορεί να συμβεί, είναι το γεγονός ότι έχει σταματήσει η οικοδομική δραστηριότητα:”για να λειτουργήσει η χαλυβουργία πρέπει να αρχίσουν να χτίζονται σπίτια και να γίνονται μεγάλα έργα. Αυτό δεν προβλέπεται να συμβεί στα επόμενα χρόνια”. 

Τονίζει ότι η Χαλυβουργική πρέπει να αλλάξει δραστηριότητακαι να κάνει μια νέα αρχή. Προσθέτει δε, ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τράπεζα που να δέχεται να χρηματοδοτήσει μια χαλυβουργία. Ο κ. Αγγελόπουλος συμπληρώνει ότι ο μόνος λόγος που η Χαλυβουργική παραμένει εν ζωή είναι για την προστασίατων εργαζομένων, καθώς διαφορετικά θα είχε κλείσει προ πολλού. 

Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η άποψη του για τον τομέα της ναυτιλίας, όπου δραστηριοποιείται μέσω της Arcadia. Αποσαφηνίζει δε τον λόγο που η ναυτιλία ακμάζει και αυτός δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι δραστηριοποιείται έξω από την Ελλάδα. “Στον χώρο της ναυτιλίας μπορείς ελεύθερα να υλοποιείς όλα όσα σκέφτεσαι με το μυαλό σου, χωρίς εμπόδια από το κράτος”, αναφέρει.

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος δηλώνει ότι νοιώθει πάρα πολύ άσχημα για την δικαστική διαμάχη με τα παιδιά του, καθώς, όπως αναφέρει,”τα είχα τακτοποιήσει όλα και είχα μεριμνήσει για όλους”. Συμπληρώνειόμως ότι “η ζωή τα φέρνει  αλλιώς,και τα παιδιά μου έκαναν πράγματα που δεν έπρεπε να γίνουν”.