ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ή ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑΤΑ;

by on 30 October 2013

Επικίνδυνη κλίση για το ΧΑ, καθώς από τα υψηλά της προηγούμενης εβδομάδας μεσολάβησαν η…ρουκέτα της Citi, οι πιέσεις των δανειστών για ΄΄νέα μέτρα΄΄, η ΄΄πέρα βρέχει΄΄ δήλωση του Ολι Ρεν, πως από άνοιξη θα συζητηθεί το πρόβλημα του χρέους, οι γκάφες της συγκυβέρνησης και το ενδεχόμενο ενός πολιτικού ατυχήματος.

Όσοι διαβάσατε ενδελεχώς την ΄΄ιστορία φαντασίας΄΄ για τις ΄΄μαύρες φράουλες του…Βαρδή΄΄ έχετε πονηρευτεί έγκαιρα.

Και θεωρείτε διόλου απίθανο το ενδεχόμενο ενός ΄΄ατυχήματος΄΄ ή μίας εξέλιξης, που θα φαίνεται σαν…ατύχημα.

Το πιθανότατο είναι, πως Βερολίνο & δανειστές έχουν διάφορα σενάρια, εναλλακτικές που λένε, για το ΄΄μαγαζί γωνία΄΄  που λέγεται Ελλάδα. Και από χθες προέκυψε και εμπλοκή με το ασφαλιστικό. Σιγά με Βρούτση τι περιμέναμε.

Εριξε, που λέτε- όλως συμπτωματικώς- η Citi την ρουκέτα, πήραν το μήνυμα 2-3 αμερικάνικα funds και ξεκίνησαν από τα υψηλά της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου το διακριτικό άδειασμα τους. Σιγά μην ήρθαν για να επενδύσουν τα hedge funds ή να συνεχίζουν να αγοράζουν Εθνική σε αποτιμήσεις πάνω από 10-11 δις ευρώ. Ούτε Deutsche Bank να ήταν.

FTSE. Τα παλεύει μεν τα 380/375 αλλά εάν δεν τα κρατήσει ας ετοιμαστούμε για 360/364 και χαμηλότερα για 345 μονάδες. Πολύ χαμηλότερα και ακραίο χαμηλό όριο οι 300 μονάδες.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ. ΄΄Λιγωμένα΄΄ Πάσχο μου, όλα ανεξαιρέτως τα ΜΜΕ, site, blogs μέχρι και τα ΄΄Νέα της Στάνης΄΄ διθυράμβους για τον φίλο σου τον Σάλλα. ΄΄Λιγωμένα΄΄ σου λέω, με κάτι υπερθεματικούς τίτλους ναααα! ( με το συμπάθειο). Είναι πολλά τα διαφημιστικά και τα banerάκια, Πάσχο μου. Μόνο το lobbystas.gr σου δεν έχει ούτε ένα banerάκι, ντροπής πια!

Εύλογο το ερώτημα που ΄΄παρκάρονται΄΄ οι καραβιές, που βγαίνουν στα 1,55 ευρώ. Έχει προλάβει άραγε ο Νικόλας να στήσει το άλλο κατάστημα, Γενικής επενδυτικής χρήσεως.

ΕΘΝΙΚΗ. Μέχρι τα 3,98 ευρώ η διόρθωση. Κρίσιμα τα 3,88 της Πέμπτης 17/10.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Εως τα 5,50-5,20 αγοράσιμος θα είναι, έγραφα νωρίτερα, Στις 10.45 βγήκε ισχυρή εντολή αγοράς. Δεν τον φοβάσαι αλλά δεν τον κυνηγάς δα στην διόρθωση. Νομίζω, πως θα τον βρω χαμηλότερα.

ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Και μέσα στον σημερινο χαμό, νάσου με νέο υψηλό στα 8,25 ευρώ η μητρική. Στα άκρα το στοίχημα ή θα δωθεί λύση. Ο άνθρωπος του Μπένυ στην Κεφαλαιαγορά τι λέει?

ΜΟΗ. Διακύμανση, που βγάζει μάτι. 8,32-8,57 ευρώ.

FOLLI FOLLIE. Αλλο ένα πακέτο των 50.000 κομματιών στα 21,20 ευρώ. Οι κινέζοι πάντως έχουν σταματήσει να αγοράζουν από τον Σεπτέμβριο.

MSCI. Δεν ξαχνάμε δύο ημερομηνίες. Στις 7/11 οι ανακοινώσεις και στις 26/11 οι αλλαγές. Σύμφωνα με την Deutsche Bank στη σύνθεση του δείκτη αναμένεται να συμπεριληφθούν με μεγάλη πιθανότητα (high conviction) οι τίτλοι των OTE, ΟΠΑΠ, Εθνικής Τράπεζας, ΔΕΗ, Τιτάν και Ελληνικών Πετρελαίων. Οι τίτλοι των Jumbo και Folli Follie Group με μικρότερη πιθανότητα από τις προγενέστερες έξι (medium conviction) και τέλος με χαμηλή πιθανότητα (low conviction) οι τίτλοι των Alpha Bank, ΒΙΟΧΑΛΚΟ και Motor Oil. To θέμα ανέβηκε νωρίτερα στο Euro2day.

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ. Εάν αντέξει η συγκυβέρνηση προς τις εκλογές του Μαίου 2014, τότε ο Γιάννης Στουρνάρας θα δοκιμάσει να βγει στις αγορές μέχρι τα τέλη Απριλίου-  αρχές Μαίου. Θα φανεί εάν ενδιάμεσα, η Moody s προχωρήσει σε αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας τέλος Μαρτίου.

ο λουμπινιάρης.-