ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΛΑ

by on 17 July 2019

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η επιδημία του έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό συνιστά επείγουσα κατάσταση δημόσιας υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η επιδημία του έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό συνιστά επείγουσα κατάσταση δημόσιας υγείας διεθνούς ενδιαφέροντος, λόγω της γεωγραφικής επέκτασης του ιού, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σύμφωνα πάντως με τον ΠΟΥ, δεν θα πρέπει να υπάρξουν περιορισμοί στις μετακινήσεις ή το εμπόριο, ούτε να ελέγχονται οι επιβάτες στα αεροδρόμια και τα λιμάνια, εκτός από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Το υπουργείο Υγείας του Κονγκό έχει καταγράψει 2.501 επιβεβαιωμένες και ύποπτες περιπτώσεις μόλυνσης από τον ιό έμπολα από το περασμένο καλοκαίρι.

Περισσότεροι από 1.600 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, ενώ 700 θεραπεύτηκαν.

Νωρίτερα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) είχε χαρακτηρίσει ανυπόστατα δημοσιεύματα σχετικά με περιστατικό έμπολα που κατέληξε σε νοσοκομείο της Αττικής.

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ο θάνατος 17χρονου κοριτσιού από την Ιταλία που κατέληξε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας αποδίδεται σε κεραυνοβόλο μορφή μηνιγγίτιδας.

Η 17χρονη είχε διακομιστεί με υψηλό πυρετό και σηψαιμικό σοκ από τη Νάξο στην Αθήνα με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το ιστορικό της 17χρονης δεν ήταν συμβατό με τη νόσο έμπολα.